Kilpailulupaan liittyvät maksut

SSL perii kilpailijamaksuna 0-18 % ilmoittautuneiden kilpailijoiden osanottomaksuista kansallisissa ja lähikilpailuissa sekä sitä arvokkaammissa SSL:n alaisissa kilpailuissa (maksu peritään myös kilpailun yhteydessä pidetyistä kuntosarjoista) seuraavan porrastuksen mukaan:

 Ilmoittautuneita henkilöitä / kilpailupäivä Kilpailijamaksu %
 0-150 0
 151-300 10
 301-700 15
 701- 18

Jos kilpailun sarjatarjonta jaetaan kahteen osaan, jotka järjestetään eri aikaan (esim. koronaepidemian vuoksi), niin eri osat lasketaan yhdeksi kilpailupäiväksi.

Laskutusperusteena käytetään lähtöluetteloon merkittyjen kilpailijoiden osanottomaksuja (myös kilpailujen yhteydessä järjestettyjen kuntosarjojen osanottajamäärät on ilmoitettava). Kilpailijamaksun laskutuksen yhteydessä kilpailun jälkeen laskutetaan myös kilpailukohtainen IRMA-palvelumaksu (entinen kilpailulupamaksu), jonka suuruus avoimissa kilpailuissa, kansallisissa ja lähikilpailuissa sekä sitä arvokkaammissa kilpailuissa on 100 euroa sekä AM-kilpailuissa 50 euroa. Alle 151 osanottajan kilpailuista peritään vain kilpailukohtainen IRMA-palvelumaksu.

Tietyissä arvokilpailuissa peritään kilpailijamaksun lisäksi kansainvälisten kilpailujen maksu (5 % ) järjestelysopimuksen mukaisesti.

Lähtöluetteloon merkittyjen osanottomaksut ilmoitetaan viestien ja niiden kilpailujen osalta, joissa ei ole toimitettu tuloksia IRMAan tulosluettelon kansilehdellä (lähetetään taytettynä sähköpostitse osoitteeseen info (a) suunnistusliitto.fi). Niiden kilpailujen osalta, joista tulokset on toimitettu IRMAan kilpailun jälkeen, laskenta suoritetaan tuloksista ja IRMAan tehdyistä ilmoittautumisista. Mikäli muuta tietoa ei ole, laskutuksen pohjana käytetään SSL:n tekemää arviota kertyneistä osanottomaksuista.

Myöhästyneinä tulleiden kilpailuhakemusten perusteella myönnetyistä kilpailuluvista peritään kaksinkertainen IRMA-palvelumaksu.

Lajisäännön mukaisesti kilpailukutsu on julkaistava ainakin IRMAssa (katso ohje kilpailukutsun lisäämisestä IRMAan).

Kilpailukutsun voi julkaista myös Suunnistaja-lehdessä. Lisätietoja aikataulusta ja hinnoittelusta Suunnistaja-lehden toimituksesta.