Rastilippu – Usein kysytyt kysymykset

Rastilippu on palvelu kaikille suunnistajille. Palvelu tulee käyttöön maaliskuussa 2018 osoitteessa rastilippu.fi. Palvelu on uusi ja herättää paljon kysymyksiä. Nyt julkaisemme ”Usein kysytyt kysymykset”.

Täydennämme vastauksia uusien kysymysten myötä. Palvelun kehitystyön edetessä pystymme tarkentamaan asioita ja työstämme seuroille yksityiskohtaiset ohjeet.

Rastilippu on Suomen Suunnistusliiton kehittämä palvelu kaikille suunnistajille. Rastilippu-palvelusta löytyvät kuntorastitapahtumat ja sen kautta voi ilmoittautua kuntorasteille sekä maksaa osallistumisen. Palveluun kirjautunut osallistuja voi tarkastella tuloshistoriaansa tapahtumista, joihin hän on ilmoittautunut palvelun kautta.

Palvelun nimi Rastilippu otettiin käyttöön 18.11. Kehitystyötä on tehty jo yli vuoden ajan nimellä Suunnistajan palvelu.

Rastilipun tavoitteet
 • Tarjota kuntorastikävijöille nykyaikainen väline etsiä tapahtumia, ilmoittautua, maksaa osallistuminen ja nähdä tietoja osallistumisistaan.
 • Tarjota seuroille kuntorastitapahtumiin soveltuva tekninen järjestelmä. Seurat saavat järjestelmän käyttöönsä veloituksetta.
 • Lisätä suunnistustapahtumien löydettävyyttä ja suosiota, jolloin yhä useampi suunnistaa.

Katso lisätietoa palvelusta.

Usein kysytyt kysymykset (UKK)

Päivitetty 2.2.2018

Kannattaako ja voivatko kaikki seurat viedä kuntorastitapahtumat Rastilippuun?

Kyllä, toivomme kaikkien seurojen vievän kuntorastitapahtumat Rastilippuun. Kaikki seurat voivat pyytää seurakäyttäjän oikeudet Rastilippuun. Tapahtumien vieminen Rastilippuun on maksutonta, kuten Rastilipun käyttöönotto muutoinkin.

Jos seura ottaa käyttöön ilmoittautumisen ja maksamisen toiminnon, mutta haluaakin luopua niistä myöhemmin, niin onko se mahdollista?

Kyllä, seura voi määritellä jokaiseen tapahtumaan, onko Rastilipun ilmoittautumis- ja maksamistoiminto käytössä.

Tapahtumat, joissa ilmoittautuminen ja maksaminen ovat käytössä, on merkitty oranssilla tunnuksella

Osaako EResultsin Lite:n Rastilippu-versio yhdistää Rastilipussa ilmoittautuneet ja ne suunnistajat, jotka tulevat tapahtumaan ilmoittautumatta Rastilipussa?

Kyllä, tulospalvelu yhdistää eri kautta tulevat osallistujatiedot. EResults Liten Rastilippu-ohje. Täältä lötyy ohjelman uusin versio: http://www.oriento.fi/#/eresultslite

Voiko EResults Liten Rastilippu-versiosta tuottaa tulokset seuran omalle web-sivulle kuten ennenkin sen lisäksi, että ne latautuvat Rastilippu-palveluun? Eli onko Rastilippuun tulosten lataaminen rinnakkainen toiminto nykyisen toiminnallisuuden kanssa vai poissulkeva?

Voitte käyttää ohjelmaa kuten aiemminkin. Tulospalvelu vie tapahtuman tulokset on line Rastilippuun. Voitte halutessanne laittaa tulokset toiseenkin paikkaan.

Päivitetty 3.1.2018

Onko kirjautumisen tapa erilainen, kun ei tarvita salasanaa?

Vastaus: Kyllä, kirjautuminen Rastilippuun tapahtuu aina kertakäyttöisellä koodilla (saat tekstarin) tai linkillä (saat sähköpostiviestin).

Suunnistajan kirjautuminen Rastilippuun tapahtuu aina kertakäyttöisellä tekstiviestikoodilla tai sähköpostilinkillä. Näin todennetaan, että kirjautuja on oikea henkilö, eikä salasana voi kadota.
Huomaa, että jos valitset sähköpostiin tulevan kertakäyttöisen linkin, voi viesti mennä roskapostiin.

Päivitetty 23.12.2017
Edit, kursiivilla 3.1. ja 2.2.2018

Ohjeet suunnistajalle

Kysymyksiä ilmoittautumisista Rastilippu-palvelussa
 • Onko ilmoittautumista mahdollista muokata tai poistaa? Vastaus: Ei ole mahdollista muokata tai poistaa. Ilmoittautuminen on voimassa juuri sihen tapahtumaan, johon ilmoittauduit. Tee ilmoittautuminen, kun tiedät että voit osallistua.
 • Voiko samalla kerralla ilmoittaa useita henkilöitä ja maksaa kaikki? Vastaus: Ei voi, toistaiseksi. Toiminto on suunnitemissa tulossa käyttöön kesällä 2018.
Suomisport-profiili ja Rastilipun profiili – miten nämä liittyvät toisiinsa?
 • Jos olet luonut itsellesi profiilin Suomisport-palvelussa, on sinulla jo profiili Rastilippu-palvelussa, koska Rastilippu-palvelun profiilit ovat Suomisportissa.
 • Jos olet luonut itsellesi profiilin Rastilippu-palvelussa, on sinulla jo profiili Suomisportissa. Suunnistuksen lisenssien myynti alkaa Suomisportissa 4.1.2018. Katso uutinen 21.12.2017.
 • Kumpikin palvelu kysyy käytettäessä lisätietoja, jos profiilin tiedoissa on puutteita palvelun toimintojen kannalta.

 

Päivitetty 1.12.2017
Edit, kursiivilla 3.1. ja 2.2.2018

Onko pilotteja jo toteutettu? Mitkä seurat pilotoivat Rastilippua?
 • Ensimmäinen järjestelmän testaus todellisessa tapahtumassa toteutettiin Rastikaronkan sprintissä 18.11. Helsingissä. Tapahtumasta vastasi HS.
 • Pilotteja päästään toteuttamaan joulukuun lopusta alkaen. Pilotit toteutetaan palvelun osoitteessa www.rastilippu.fi.
 • Ensimmäinen pilotti tulee olemaan Tampereen Pyrinnön järjestämä, neljän tapahtuman Keski-Tampereen Sprinttiviikko 26.12. – 6.1. Tapahtuman ilmoittautuminen aukeaa Rastilipussa viimeistään 5 päivää ennen ensimmäisen tapahtuman ajankohtaa.
 • Espoon Akilles tulee järjestämään muutamia pilotteja tammi-maaliskuun aikana.
 • Hyvinkään Rasti ja Kouvolan Suunnistajat toteuttavat pilotteja tammi-maaliskuun aikana. Seurat tiedottavat pilottien käytänteistä Rastilippu-palvelussa ja seuran omilla sivuilla.
 • Kymin Suunnistajat järjestävät Rannikkokortteli-sarjan tammi-maaliskuussa 2018, jossa on käytössä Rastilippu-palvelu.
Miten monet seurat ovat ilmoittaneet ottavansa käyttöön Rastilipun?
 • Olemme saaneet noin 30 seuralta tiedon, että he haluavat käyttää Rastilippua. Seurat ovat eri kokoisia ja eri puolilta Suomea.
 • Kyselyjä tulee jatkuvasti lisää, ja Rastilipun käyttöönottoa pohditaan laajalti suunnistusseuroissa.
 • Mukaan lähtemisen julkaisuluvan olemme saaneet mm. seuraavilta seuroilta: Espoon Akilles, SK Vuoksi, Vihtavuoren Pamaus, Sotkamon Jymy, Kouvolan Suunnistajat, Rastivarsat, Muuramen Rasti, Tarpian Suunta, Savon Suunta, Kokkolan Suunnistajat, Lynx, Joutsenon Kullervo, Lapin Veikot, Rastihaukat, Espoon Suunta, Kankaanpään Suunnistajat.
 • Edellä mainittujen lisäksi monet muutkin seurat ovat ottamassa Rastilipun käyttöön.
Miten Rastilippu otetaan käyttöön?
 • Ohjeet seuralle
 • Kaikki suunnistusseurat saavat tunnukset Rastilippuun ja voivat viedä tapahtumat Rastilippuun kaikkien nähtäville. Samalla seurat saavat ohjeet, miten tapahtumat viedään palveluun.
 • Kun seura tekee sopimuksen Maksuturvan kanssa, pystyy seura ottamaan vastaan ilmoittautumisia ja maksuja Rastilipun kautta. Ohjeet Maksuturvan sopimukseen liittyen. Kysy sopimuksesta ja sopimuksen tekemisestä: rastilippu(a)suunnistusliitto.fi.
 • Seuran tulee ottaa käyttöön tulospalveluohjelma, joka toimii Rastilipun kanssa. Tällaisia ohjelmia ovat EResults Lite ja Navigant. Seuran tulee käyttää ohjelman uusinta versiota. EResultsin Rastilipp-versio julkaistaan tammikuussa 2018. Navigantin ohjelma (sovellus) on jo yhteensopiva Rastilpun kanssa.
 • Seura saa Rastilipun tapahtumahallinnasta tunnuksen, joka liitetään tulospalveluun. Tämän jälkeen tulospalvelu ja Rastilippu osaavat lähettää tietoja toisilleen.
 • Tämän jälkeen seura voi käyttää Rastilippua kaikissa tapahtumissa, jotka ovat avoimia kenelle tahansa kiinnostuneelle.
Miten seura osaa käyttää Rastilippua?

Seuroille työstetään ohjeet:

 • Miten tapahtumat viedään Rastilippuun (tapahtumien tiedot, hintojen määrittely, maksutavat, yms.),
 • miten seura näkee Rastilipun ilmoittautumiset,
 • miten seura kytkee tulospalvelun Rastilippuun (ks. lisää tulospalvelusta alla olevasta tekstistä),
 • erilaisten tilanteiden ratkaisut (ilman nimeä, ilman aikaa, nettiyhteys on heikko tai ei toimi) jne.

Seurojen edustajat, jotka ovat olleet mukana Rastilipun kehitystyössä ja kehitystyön esittelytilaisuuksissa ovat sanoneet, että järjestelmän käyttäminen tuntuu kätevälle.

Ohjeita seuralle ja ohjeet suunnistajille.

Miten seura saa koulutuksen Rastilipun käyttöön?
 • Koulutusten tilaukset: rastilippu(a)suunnistusliitto.fi. Tilatut koulutukset ovat lähtökohtaisesti avoimia muillekin lähiseuroille.
 • Sovitut koulutukset. Jo nyt on alustavasti sovittu useampia koulutuksia.
 • Seurojen kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä ja sopia koulutuksia.

 

Päivitetty 24.11.2017
Tekstin päivitykset 1.12. on merkitty edit-merkinnällä

Kysymyksiä päivitetään sitä mukaa, kun uusia kysymyksiä tulee tai kun asiat tarkentuvat. Lähetä kysymykset osoitteeseen rastilippu(a)suunnistusliitto.fi

Tapahtumat Rastilipussa

Mitkä tapahtumat näkyvät Rastilipussa?

 • Rastilipussa näkyvät kaikki ne tapahtumat, jotka seurat ovat vieneet palveluun.
 • Jokainen seura tulee saamaan alkuvuonna 2018 seurakäyttäjätunnukset Rastilippuun. Edit 1.12.: Ja ohjeet Rastilipun käyttöön.
 • Toivomme jokaisen seuran vievän palveluun kuntorastitapahtumat. Tapahtumat voi viedä palveluun helppokäyttöisellä nettilomakkeella tai excelistä tuotetulla csv-tiedostolla (samanmuotoinen, kuin tähän vuoteen asti käytössä olleessa Kuntorastikalenterissa on käytetty.)
 • Seura voi viedä palveluun voi myös esim. suunnistuskilpailujen avoimet sarjat, jolloin on mahdollisuus houkutella kilpailujen yhteydessä tarjottaviin avoimiin sarjoihin kuntorastikävijöitä, jotka eivät muutoin ehkä kävisi suunnistuskilpailujen avoimissa sarjoissa.
Onko tapahtumien haku kätevää Rastilipussa?
 • Haku toimii karttapohjaisesti. Laite kysyy luvan käyttää sijaintia. Sijainnin perusteella kartta näyttää oman olinpaikan lähistöllä olevat kuntorastit muutaman tulevan viikon aikana.
 • Voit itse valita, miten laajalta alueelta etsit tapahtumia ja kuinka pitkältä ajanjaksolta etsit tulevia tapahtumia.
 • Vaihtoehtoisesti voit tarkastella tapahtumia listanäkymässä.

Miten näen kartta- tai listahausta, missä tapahtumissa Rastilippu on käytössä (=ennakkoon ilmoittautuminen ja maksaminen, omien tulosten arkistoituminen)?

 • Rastilippu on käytössä niillä kuntorasteilla, joiden järjestäjä on päättänyt ottaa käyttöön ilmoittautumisen ja maksamisen (sopimus Maksuturvan kanssa).
 • Tapahtumien karttahaussa ja tapahtumien listalla tulee olemaan tietynlainen tunnus niiden tapahtumien kohdalla, joissa Rastilipun ilmoittautumis- ja maksutoiminto on käytössä.
Kuntorastien osallistujan kysymyksiä
Mitä kuntorastien osallistuja eli tavallinen suunnistaja saa Rastilipusta?

Ensimmäisessä vaiheessa (2018)

 • Rastilipusta tulee käyttäjäystävällinen palvelu, josta suunnistajat löytävät helposti kuntorastitapahtumia, ks. kuvaus ylempänä.
 • Suunnistajat voivat ilmoittautua kuntorasteille Rastilipun kautta ja maksaa ennakkoon osallistumisensa, jolloin käteistä ei tarvitse kantaa taskussa tapahtumapaikalle.
 • Suunnistajat näkevät väliajat uudella tavalla ja saavat oman tulosarkiston tapahtumista, joihin he ovat ilmoittautuneet Rastilipussa.

Palvelun kehitystyön edetessä tulee käyttöön mobiilisovellus (kesällä 2018), jossa on yllä mainitut toiminnot, sekä integrointi kännykän navigaattoriin.

Palveluun tulee myöhemmässä vaiheessa

 • Mahdollisuuksien mukaan erilaisia tulossovelluksia.
 • Mahdollisimman monen erilaisen työhyvinvointi-setelin maksutavan integrointi.
Miten otan palvelun käyttöön? Mistä tiedän, mihin olen ilmoittautunut?
 • Suunnistaja voi tehdä palveluun oman profiilin, jonka jälkeen hän voi kirjautua palveluun, valita tapahtuman, ilmoittautua ja maksaa. Ohjeet suunnsitajalle.
 • Tapahtumat, joihin suunnistaja on ilmoittautunut näkyvät omassa profiilissa.
Mitä maksutapoja voin käyttää Rastilipussa?
 • Maksaminen onnistuu niillä maksutavoilla, mitkä seura on ottanut käyttöön tehdessään sopimuksen Maksuturvan kanssa.
Miten vuokra-Emit maksetaan?
 • Ilmoittautumisen yhteydessä voi lisätä tiedon, että haluaa käyttää vuokra-emittiä.
 • Tapahtuman järjestäjä on määritellyt järjestelmään vuokra-emitin hinnan. Kesällä 2018 tulee mahdolliseksi maksaa emitin vuokra samalla kun maksaa ilmoittautumisen.
Voiko edelleen maksaa käteisellä, kun tulee kuntorasteille?
 • Kyllä voi maksaa käteisellä. Oletamme, että kaikki kuntorastien järjestäjät ottavat edelleen vastaan käteistä kuntorastien tapahtumapaikalla.
 • Useat järjestäjät ovat esittäneet toiveen, että olisi mukava käsitellä vähemmän käteistä. On siis myös järjestäjien toive, että osallistuja maksaa ennakkoon Rastilipun kautta.
Kuntorastien järjestäjän kysymyksiä
Miksi kuntorastien järjestäjän (seuran) kannattaa ottaa Rastilippu käyttöön?
 • Kuntorastien järjestäjä saa ilmaiseksi käyttöönsä valtakunnallisen markkinointikanavan tapahtumilleen – Rastilipun.
 • Suunnistusliitto tulee markkinoimaan tehokkaasti Rastilippua suunnistajille ja muille kuntoilijoille. Myös seurojen kuntorastit hyötyvät Suunnistusliiton markkinointitoimista.
 • Ennakkoon ilmoittautuminen ja maksaminen yksinkertaistaa toimintoja kuntorastien tapahtumapaikalla. Myös käteisen käsittely vähenee.
 • Asiakas saa käyttöönsä palvelun, joka innostaa ja houkuttelee.
 • Seurat saavat opastusta ja koulutusta Rastilipun käyttöön.
 • Seuran kuntorastituotteesta tulee laadukkaampi, kun Rastilippu on käytössä. Mitä parempi tuote on, sitä tyytyväisempi on asiakas ja sitä useammin hän tulee suunnistamaan.
 • Rastilippu-palvelusta saa ajettua monenlaisia kävijätilastoja, joita tällä hetkellä ”pyöritellään exceleissä”.
 • Järjestäjä pystyy tarjoamaan käyttäjille väliajat uudella ja mielenkiintoisella tavalla, sekä käyttäjän oman tulosarkiston.
Maksaako Rastilipun käyttöön ottaminen seuroille jotakin?
 • Suunnistusliitto on kehittänyt Rastilipun seurojen käyttöön ja seurat saavat sen käyttöönsä veloituksetta.
 • Seura tekee sopimuksen Maksuturvan kanssa maksujen välittämisestä. Sopimus Maksuturvan kanssa ei tällä hetkellä maksa mitään.
 • Maksuturvan sopimukseen tarvittavat yhdistyksen ajantasaiset rekisteritiedot maksavat pienen summan.
 • Ohjeet Maksuturvan sopimukseen liittyen.
Kuntorastien hinta, kun käytetään Rastilippua
Rastilippu-palvelun kautta maksettaessa menee 1 e transaktiomaksu. Miten seura huomioi tämän?
 • Seuran on hyvä huomioida transaktiomaksun suuruus, kun seura määrittelee hinnat kuntorasteille.
 • Rastilippu on uusi ja toimiva lisäpalvelu kuntorastikävijöille. Seura voi perustella hinnankorotusta uusilla ja nykyaikaisilla toiminnoilla.
Miten tuo 1 e transaktiomaksu maksetaan liitolle tai muille tahoille?
 • Kun suunnistaja ilmoittautuu ja maksaa tapahtuman Rastilipussa, toteuttaa Maksuturva maksuosuuksien jakamisen eri tahoille.
 • Seuralle tilitetään seuran osuus maksusta.
Kenelle 1 e transaktiomaksu menee?

Transaktiomaksu jakaantuu seuraaville tahoille:

 • Maksuturva (maksupalvelun tarjoaja) 35 snt,
 • Olympiakomitea ja Vincit (mm. järjestelmän ylläpitoa), yhteensä 40 snt,
 • Suunnistusliitto 25 snt.
Jos oman seuran jäsenet saavat osallistua kuntorasteille ilmaiseksi, niin pitääkö heistäkin maksaa 1 e transaktiomaksu?
 • Kuntorastien järjestäjä voi määritellä tapahtumasarjalle erilaisia maksukategorioita, esim. aikuisten hinta, kausilippu, ilmaisosallistuminen.
 • Maksukategorian hinta voi olla 0 euroa (ilmaisosallistuminen), jolloin transaktiomaksua ei mene lainkaan. 0-maksukategoriaan määritellään syy, joka on tässä tapauksessa ”jäsen”.
 • Vinkki: Rastilippu kokoaa tilastot Rastilipun kautta tulleiden ilmoittautumisten mukaan. Seuran kannattaa määritellä, että jäsenedun saa kuntorasteilla, kun ilmoittautuu Rastilipun kautta.
Tulokset ja tulospalvelu
Ketkä kaikki näkyvät tapahtuman tuloksissa Rastilipussa?
 • Rastilippu-palvelussa näkyy tapahtuman kaikkien osallistujien tulokset (loppuajat) riippumatta ilmoittautumistavasta.
 • Koska väliajat näytetään uudella tavalla linkitettynä omaan profiiliin, on väliajat suunniteltu näytettäväksi vain Rastilippuun kirjautuneille käyttäjille. Mikäli ilmoittauduit tapahtumaan Rastilipun kautta, pysyvät omat väliaikasi ylimmällä rivillä samalla kun selaat oman ratasi muita väliaikoja.
 • Kirjautuneena voit myös katsella muiden tapahtumien väliaikoja.
 • Kirjautumatta näkyvät kaikkien tapahtumien tuloksista loppuajat.
Miten tulospalvelu ja Rastilipun ilmoittautuminen, sekä paikan päällä ilmoittautuminen toimivat yhdessä?
 • Osallistujat ilmoittautuvat Rastilipun kautta ja kertovat tiedoissaan, mitä Emittiä he käyttävät. Kun tapahtumapaikalla on nettiyhteys, hakee tulospalveluohjelma automaattisesti ilmoittautumistiedot Rastilipusta. (Katso offline-tilanteen kysymys alla.)
 • Osallistujan Emit luetaan kartanmyynnissä, jolloin tulospalvelussa näkyy tieto, että hän on ilmoittautunut Rastilipun kautta. Osallistuja kertoo, minkä radan hän aikoo mennä. Tätä tietoa voidaan tarvittaessa korjata maalissa.
 • Tapahtumaan voi myös tulla ilmoittautumatta Rastilipun kautta, jolloin maksu tapahtuu paikan päällä järjestäjän määrittelemien maksuvaihtoehtojen puitteissa, esim. käteisellä. Nämä osallistujat kirjataan paikan päällä tulospalveluun.
 • Maalissa Emit luetaan ja suoritus hyväksytään.
 • Tulospalveluohjelma vie tulokset online takaisin Rastilippuun.
Rastilippu toimii netissä (mm. ilmoittautuminen ja online-tulokset). Entä jos tapahtumapaikalla ei ole nettiyhteyttä tai se tökkii?
 • Rastilipun tapahtumatiedoissa seura voi kertoa, että nettiyhteys ei toimi tapahtuman aikana.
 • Tässäkin tilanteessa osallistuja voi ilmoittautua ennakkoon Rastilipun kautta. Tullessaan kuntorastipaikalle osallistuja esittää puhelimen näytöllä ilmoittautumisen vahvistussivun, josta järjestäjä näkee, että ilmoittautuminen ja maksu ovat kunnossa. Edit 2.12.: Osallistuja voi myös tulostaa vahvistussivun ja näyttää sen tapahtumapaikalla.
 • Tulokset päivittyvät nettiin, kun nettiyhteys on jälleen kunnossa.
Miten seura osaa ottaa käyttöön oikeanlaisen tulospalvelun? Toimiiko Rastilipun ja tulospalveluohjelmiston ”keskustelu”?
 • Suunnistajan palveluun integroidaan ensivaiheessa kaksi tulospalveluohjelmistoa: EResults Lite ja Navigant (toimii Android-laitteissa).
 • Seuran tulee ottaa käyttöön näiden ohjelmien uusimmat versiot, joiden julkaisemisesta kerrotaan, kun ne ovat saatavilla.
 • Seurat saavat yksityiskohtaiset ohjeet, miten tulospalvelu ja Rastilippu kytketään toimimaan yhdessä.
 • Edit 2.12. Tulospalveluohjelmien toimittajat tekevät käyttöohjeet ohjelmien käyttöön.
 • Rastilippuun kytketyn tulospalvelun käyttöönotto.
Muita kysymyksiä
Miten EU:n tietosuoja-asetus on huomioitu kehitystyössä?
 • Seuraamme tilanteen kehittymistä, tietosuojavaltuutetun ohjeita ja Olympiakomitean linjauksia urheilujärjestöille.
 • Asetuksesta johtuen ei esim. ilmoittautuneiden nimiä julkaista Rastilipussa ennen tapahtumaa.
 • Osallistuja voi tapahtumapaikalla antaa tulospalvelulle nimimerkin tms., jos hän ei halua näkyä omalla nimellään tuloksissa.
 • Pyrimme ohjeistamaan seuroja käyttämään tietoja asianmukaisesti.
Miten tilastot kertyvät?
 • Rastilippu tuottaa raportit niistä osallistujista, jotka ovat ilmoittautuneet Rastilipun kautta.
 • Edit 2.12. Suunnitelmissa on myös tilastot Rastilippuun kertyvien tulosten perusteella. Seurat voivat esittää toiveita, millaisista asioista ne toivovat tilastoja (rastilippu(a)suunnistusliitto.fi).
Onko kehitystyössä ollut mukana suunnistajia tai seuroja?
 • Kehitystyössä on huomioitu kuntorastijärjestäjien ja suunnistajien kokemuksia ja kommentteja.
 • Elo-syyskuussa 2016 haettiin avoimella ilmoituksella kiinnostuneita tahoja mukaan kehitystyöhön. Osa hakijoista valittiin ideointi- ja sparrausryhmään, jonka olemme tavanneet useamman kerran.
 • Pilottiin ilmoittautuneet seurat pääsevät toteuttamaan pilotteja pääosin tammikuusta alkaen. Pilottikokemusten perusteella toimintoja hiotaan ja muokataan.
 • Palvelun ensimmäinen versio on seurojen käytettävissä maaliskuussa 2018.
 • Resurssien puitteissa palvelua kehitetään jatkuvasti käytöstä saadun palautteen perusteella.
Mitä tarkoittaa kilpailijamaksun alennus, jos seura käyttää Rastilippua?

18.11.2017 uutisoitiin, liittovaltuuston päätös, että Suunnistajan palvelun (= Rastilipun) käyttöönottaneiden seurojen kilpailijamaksuja alennetaan kaksi prosenttiyksikköä. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

 • Kyse on seuran järjestämästä kilpailusta (ilmoittautuneiden määrän mukaan) perittävän kilpailijamaksun suuruudesta.
 • Seura saa kilpailijamaksusta kahden prosenttiyksikön alennuksen, kun seuran kuntorastitapahtumasarjassa käytetään Rastilipun ilmoittautumis- ja maksutoimintoja koko kauden ajan.
 • Kun seura käyttää Rastilippua ja saa siten alennuksen kilpailijamaksussa, alentaa tämä esim. 800 osallistujan kilpailussa SSL:n kilpailijamaksun 18 %:sta 16 %:iin osallistujamaksuista.