Tampereen Pyrintö Nuorten Jukolan voittoon

Tampereen Pyrintö suunnisti toisen kerran peräkkäin Nuorten Jukolan voittoon. Porvoossa järjestetyn viestin toiselle sijalle suunnisti Espoon Suunta ja kolmanneksi venäläinen Nord West. Voittajajoukkueessa juoksi järjestyksessä Akseli Konttila, Leo Matinheikki, Silja Yli-Hietanen, Aapo Liponkoski, Ilona Tikkakoski, Lotta Eerola ja Mikko Eerola. Kärkikahinoihin joukkueen nosti toisella osuudella Matinheikki, joka lähti matkaan sijalla 27, 2.38 kärkeä perässä ja tuli vaihtoon kärkiporukassa kaksi sekuntia ensimmäisenä leimanneen Helsingin Suunnistajien Lauri Syrjäläisen jälkeen.

-Lähtiessä mietin vaan että nyt lähdetään ottamaan porukkaa kiinni. Oma perussuoritus, sillä mennään. Oletin että sieltä tulee selkiä vastaan ja sitten vaan pidän sen oman suorituksen vaikka on hajontaa.

Neljännellä osuudella kärkeen noussut joukkue piti pintansa siitä eteenpäin. Kuudennen osuuden Eerola olisi toivonut parempaa kulkua, mutta oli tyytyväinen että pääsee juoksemaan.

-Kyllä se on maistunut kun on joutunut olemaan juoksematta ja nyt on taas saanut juosta enemmän. Vähän on ollut kremppaa jaloissa mutta nyt alkaa olemaan jo paremmassa jamassa. Toki olisi toivonut parempaa kulkua niin olisi voinut loikata kunnolla, kärkipaikan säilyttänyt Eerola totesi maalissa.

Ankkuriosuudella Mikko Eerola venytti eroa ja toi joukkueen maaliin vajaan minuutin kärjessä. Maalissa ankkuri totesi että tänään oli fyysisesti vaikeaa, mutta voitto joukkueena on aina mukavaa.

Toiselle sijalle nousi Espoon Suunta, joka kelasi sijoituksia tasaisesti läpi koko viestin. Lopulta joukkue jäi 54 sekuntia voittajille. Pronssikamppailu kävi tiukkana, kun kolmantena ankkuriosuudelle lähtenyt Helsingin Suunnistajien Matias Salonen joutui venäläisjoukkue Nord Westin ankkurin Nikolay Kudriavtsevin kiinniajamaksi ja ohittamaksi aivan loppumetreillä.

Täydelliset tulokset täältä

Nuorten Jukola 2017:

1) Tampereen Pyrintö  (Akseli Konttila, Leo Matinheikki, Silja Yli-Hietanen, Aapo Liponkoski, Ilona Tikkakoski, Lotta Eerola, Mikko Eerola) 2.56.26, 2) Espoon Suunta (Emil Laaksonen, Topias Kemppi, Silva Kemppi, Daniel Rautio, Melina Lahdenperä, Maria Määttänen, Mikko Tervakangas) 2.57.20, 3) Nord West RUS (Maksim Gavriliuk, Dmitriy Stepanov, Anastasia Tonkovskaia, Katia Uilianova, Maria Senina, Daria Panchenko, Nikolay Kudriavtsev) 3.02.04, 4) Helsingin Suunnistajat (Atte Ikola, Lauri Syrjäläinen, Minja Nietula, Juulia Tala, Emilia Tala, Annika Matilainen, Matias Salonen) 3.02.19, 5) Paimion Rasti (Jarkko Rantoja, Klaus Haanpää, Jaana Haapala, Leo Haanpää, Essi Hölsö, Milja Väätäjä, Topias Arola) 3.06.10, 6)Jämsän Retki-Veikot (Mikaela Karjalainen, Aarni Ronkainen, Aada Kerkkonen, Juho Virkajärvi, Hilla Pitkänen, Inka Nurminen, Lassi Vaismaa) 3.08.50