Elokuu on täynnä suunnistustarjontaa – lähde rasteille

Elokuu on yksi vilkkaimmista suunnistuskuukausista. Kuntorasteja, kilpailuja, lasten suunnistustapahtumia ja seurojen harjoituksia riittää lähes jokaiselle päivälle. Nyt on hyvä ajankohta lähteä myös tutustumaan lajiin.

Kuntorastikalenterissa on iso osa Suomen kuntorastitapahtumista. Joka päivä on suunnistusta tarjolla useilla paikkakunnilla. Kalenterin lisäksi seurat tiedottavat kuntorasteista omilla sivuillaan. Osalla kuntorastien tapahtumasarjoja on omat sivut, kuten esimerkiksi Keski-Uusimaa rasteilla, joita järjestetään neljän seuran voimin.

Kansallisia kilpailuja on elokuussa runsaasti eri puolilla maata. Liity seuran jäseneksi ja lunasta lisenssi, niin pääset kokemaan uusia ja mielenkiintoisia suunnistustehtäviä. Kilpailuihin ilmoittaudutaan yleensä n. viikko ennen kilpailua. Kilpailun tarkemmat tiedot löytyvät kilpailun kutsusta, jonka linkin löydät Irma-palvelusta.

Useiden kilpailujen yhteydessä on tarjolla myös kuntosarjoja tai avoimia sarjoja, joihin voi osallistua ilman seurajäsenyyttä tai lisenssiä. Kuntosarjojen tiedot löytyvät kilpailun kutsusta, sekä kilpailuohjeesta, joka julkaistaan viimeistään 2 päivää ennen kilpailua.

Suunnista milloin sinulle sopii

MOBO-ratoja on Suomessa yli 120 ja ne ovat käytettävissä aina. Lataa mobiilisovellus puhelimeesi, valitse sovelluksesta kartta ja lähde maastoon. Radat Suomessa.

Useimmat seurat ovat laatineet kiintorastikarttoja, joita on saatavilla seuran ilmoittamalla tavalla. Osa kiintorastitarjonnasta on koottu Suunnistusliiton kiintorastien sivulle. Lisätietoja voi kysyä paikalliselta suunnistusseuralta.

Opastusta suunnistukseen

Kuntorasteilla voit kysyä opastusta ja neuvoja toimitsijoilta.

Seurojen lasten suunnistuskouluissa alkaa syyskausi elokuussa. Useimmat seurat ottavat mukaan uusia harrastajia joustavasti kauden aikana. Seurat ilmoittavat toiminnastaan omilla sivuillaan.

Muutamilla seuroilla on aikuisten suunnistuskursseja elo-syyskuussa. Suunnistusliiton sivulle Aikuisten suunnistuskursseja on kerätty muutamien kurssien tiedot.

Ota rohkeasti yhteyttä paikkakuntasi seuraan ja kysy, onko heillä mahdollisuutta järjestää suunnistusopetusta.

Suunnistuksen perustietoa ja välineopastusta löytyy Tule rasteille -sivulta.

Muista edullinen Kuntosuunnistajan vakuutus (15 €).