Suunnistamaan kesälomalla

Onko suunnistuskärpänen iskenyt ja kaipaat tietoa, mistä löytyisi suunnistusmahdollisuuksia? Voit suunnistaa kuntorasteilla, kilpailuissa ja niiden yhteydessä kuntoradoilla, MOBO-kartoilla sekä kiintorasteilla.

Kuntorastikalenterissa on iso osa Suomen kuntorastitapahtumista. Joka päivä on suunnistusta tarjolla useilla paikkakunnilla. Kalenterin lisäksi seurat tiedottavat kuntorasteista omilla sivuillaan.

Seuran jäsenenä voit osallistua kansallisiin suunnistuskilpailuihin, joita on satoja vuodessa eri puolilla Suomea. Kilpasarjojen osallistujilta edellytetään kilpailulisenssiä.

Moni seura tarjoaa kuntoratoja myös kilpailujen yhteydessä. Heinäkuussa on mm. Fin5-suunnistusviikko Tampereella ja Kainuun Rastiviikko Kuhmossa, joissa on tuhansien kilpailijoiden lisäksi isot määrät kuntoratojen kiertäjiä.

MOBO-ratoja on yli 120 ja ne ovat käytettävissä aina. Lataa mobiilisovellus puhelimeesi, valitse kartta ja lähde maastoon. Radat Suomessa.

Useimmat seurat ovat laatineet kiintorastikarttoja, joita on saatavilla seuran ilmoittamalla tavalla. Osa kiintorastitarjonnasta on koottu Suunnistusliiton kiintorastien sivulle. Lisätietoja voi kysyä paikalliselta suunnistusseuralta.

Suunnistuksen perustietoa ja välineopastusta voit lukea Tule rasteille -sivulta.

Muista edullinen Kuntosuunnistajan vakuutus (15 €).