Suunnistusliiton organisaatio muuttuu

Suunnistusliitto siirtyy syksyn aikana uuteen organisaatiomalliin, jossa liiton perustoiminta jakautuu kolmeen toiminnalliseen yksikköön (huippusuunnistus, tapahtuma ja seuratoiminta) ja kahteen tukiyksikköön (markkinointi/viestintä ja toimisto/johto).

Suunnistusliiton puheenjohtaja Timo Ritakallio korostaa, että uudella organisaatiomallilla haetaan parasta mahdollista toteutustapaa keväällä hyväksytylle strategialle ja sen tavoitteille.

– Olemme miettineet, mikä on paras tapa organisoitua niin, että uusi strategia pystytään mahdollisimman hyvin toteuttamaan. Strategiasta johdetaan tekemisen ja organisoitumisen painotukset.

Aiemmasta organisaatiomallista tutut kilpailutoiminta ja harrastetoiminta sulautuvat uudessa mallissa tapahtumayksiköksi, jonka tavoitteena on kehittää niin kilpailutapahtumia kuin ei-kilpailullistakin toimintaa. Seurayksikkö puolestaan sisältää lasten ja nuorten toiminnan rinnalla myös muuta seuratoiminnan kehittämistä ja tukemista kuten seurayhteistyötä ja koulutuksia. Huippusuunnistusyksikön perusrakenne on entisellään, isoin muutos on se, että jatkossa suunnistuksen päävalmentajan rooliin on suunniteltu myös koulutuksia sekä seurojen toiminnan sparrausta.

Vaikka esimerkiksi nuoriso- ja harrastetoiminta niminä häipyvät uudesta organisaatiosta, ovat ne keskeisiä toimintoja jatkossakin.

– Ei liiton resurssit esimerkiksi nuorisotoiminnasta vähene, vaan seurayksikössä tehdään niitä hyviä lasten ja nuorten suunnistukseen liittyviä asioita, mitä tähänkin asti. Seurojen näkökulmasta muutos on hyvä, sillä aiemmin seuroja on palveltu yksittäisissä asioissa usealta eri taholta, nyt seurojen suuntaan saamme laajemman näkökulman, Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki muistuttaa.

Puheenjohtaja Ritakallio korostaa sitä, että jatkossakin liitto tukee monipuolisesti seurojen toimintaedellytyksiä.

– Lajin tulevaisuuden kannalta on tärkeätä tavoittaa suunnistuksen pariin kasvava määrä lapsia ja nuoria, mutta myös aikuisia kuntosuunnistajia. Haluamme entistä enemmän kytkeä toimintaan mukaan myös perheitä, siksi esimerkiksi perhetuotteiden kehittäminen on tärkeätä.

Puheenjohtaja Ritakallio korostaa, että nyt on hyvä hetki uudelle.

– Suunnistuksella on nyt poikkeuksellisen hyvä tilanne ja suuri mahdollisuus uudistua. Meillä on hyvä strategia, hyvä imago, kasvava määrä lajista kiinnostuneita. Kuljemme nyt polkua, joka on jatkuvaa tekemistä ja lajin kehittämistä.

Uuteen organisaatioon siirrytään asteittain syksyn aikana. Organisaatiomuutos merkitsee osalle henkilökunnasta uusia tehtäviä ja vastuita, osalla ne säilyvät ennallaan. Tavoitteena on, että vuoden vaihteessa uudet yksiköt ja tehtävänjaot ovat täydessä toiminnassa.

Liiton toimi- ja otohenkilöt

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail