Blomster ja Hara sprintin Suomen mestareiksi

marikaMarika Hara ja Anders Blomster nousivat Suomen mestareiksi Lahdessa käydyssä pyöräsuunnistuksen SM-sprintissä. Haralle sprinttikulta on jo toinen putkeen, mutta Blomsterille kyseessä on ensimmäinen Suomen mestaruus aikuisissa.

Kaiken kaikkiaan pirkkalalainen Kooveen suunnistaja Hara on saavuttanut aikuisissa SM-mitaleita 14, minkä lisäksi MM- ja EM-kultamitaleita on vastaava nippu. Tämän vuoden MM-kilpailut jäivät tuloksellisesti vaisuksi kaatumisten takia, ja Suomen mestaruuskilpailukin meinasi mennä puihin samasta syystä.

– Vähän liukasta tuolla oli ja pari kertaa meinasin kaatua, ja kaaduinkin, mutta osasin vaarutua, kun kokemusta on, MM-keskimatkalla pahasti kaatunut nainen vinoili.

Muuten Haran suoritus sujui ilman suurempia virheitä. Suurinta hämminkiä aiheutti edellämenneen urheilijan kiinni saaminen.

– Kisa sujui passelisti. Pari huonoa reitinvalintaa, mutta ei mitään ratkaisevaa. Vähän hämmensi, kun sain Inkun (Ingrid Stengård) kiinni ja hän teki edessäni virheen. Hetken ihmettelin, mitähän se touhuaa, mutta päätin, että en anne hänen häiritä suoritustani, Hara kertoili.

Hopeaa 32 sekuntia pirkkalalaisen jälkeen sai Kokkolan Suunnistajien Ruska Saarela. Pronssille nousi Kortesjärven Järvi-Veikkoja edustava Eeva-Liisa Hakala, minuutin erolla hopeamitalistiin.

Uusi mestari miehissä

Jos naisissa vanhat menestyjät pitivät pintansa, miehissä mitalitaistoon nousi miesten nuorempi polvi. Sprintin SM-kultaa otti 22-vuotias OK Trianin Anders Blomster sekunnin erollandersa häntä vuoden vanhempaan Andre Hagaan. Pronssia otti Kankaanpään Suunnistajien Pekka Niemi.

Kulta oli Blomsterin ensimmäinen aikuisissa.

– Minulla on ollut rikkonainen kausi, mutta kunto on ollut nousussa, joten mitali oli kyllä odotuksissa. Kyllä se mestaruus kuitenkin yllätti, Blomsteri pohdiskeli.

Blomster on saavuttanut lukuisia mitaleita nuorissa, mutta aikuisissa mitali on ollut tiukassa. Tällä kertaa mitali ei tullut täydellisellä suorituksella, mutta hyvällä vauhdilla.

– Yritin suunnistaa puhtaasti, mutta pari ohiajoa tuli ja yksi reitinvalintavirhe. Alusssa hapotti, mutta loppua kohti alkoi tuntumaan paremmalta, Blomster kertoi.

Tulokset kisajärjestäjien sivuilta