Sofia Haajanen on valmis MM-pitkälle

Sofia Haajanen starttaa torstaina kolmatta kertaa MM-suunnistuksen pitkälle matkalle. SK Pohjantähden nainen sanoo olevansa, valmis kisaan.

– Aikaisten valintojen ansiosta sain hyvän harjoitus- ja valmistautumisjakson kisojen alle. Keväästä on menty fyysisesti eteenpäin, ja nyt tuntuu hyvältä.

Haajanen on neljänsissä MM-kisoissaan ja tietää, mikä on menestyksen pahin kompastuskivi.

– Monesti suoritus hajoaa siihen, että pää käy kuumana ja taitopuoli hajoaa. Täytyy malttaa tehdä taidollisesti omaa juttuaan, mitään ihmeitä ei tarvitse tehdä. Isoissa kisoissa saan ne kaksi keskittymisen geeniäni pakotettua toimimaan, Haajanen virnistää.

Haajanen saapui MM-kisojen keskuspaikkaan Strömstadiin Ruotsin länsirannikolle vasta maanantaina.

– Se sopii minulle hyvin, niin ei ehdi tunnelma latistua, kun on kisapaikalla liian pitkään ennen omaa kisaa. Nyt sprinttiä seuratessa pesin pyykkiä, imuroin ja tein muita normaalijuttuja, Haajanen kuvaa.

Kisapäivän aattona on luvassa vielä viimeinen käsittely ennen kauden päästarttia.

– Käyn vielä hierojalla jalkojen ravistelussa ja hartiahieronnassa, että kisassa kiertää veri aivoihin asti, Haajanen nauraa.

Haajanen sanoo olevansa valmis taistelemaan läpi pitkän ja raskaan kisan.

– Pitkällä matkalla ollaan joskus niin pitkään yksinkin, että on tärkeää jaksaa uskoa omaan tekemiseen. Pitää uskoa siihen, että kun omaa hommaa jaksaa puksuttaa maaliin asti, hyvä tulee.

Suomen muut naiset MM-pitkällä matkalla ovat Saila Kinni ja Anni-Maija Fincke. Kisa on seurattavissa Yle Femmalta klo 14.55 alkaen.

Sofia Haajanen on valmis MM-starttiin pitkälle matkalle.
Sofia Haajanen on valmis MM-starttiin pitkälle matkalle.