Kinni viides MM-pitkällä matkalla

Ruotsin Tove Alexandersson onnistui toistamiseen voittamaan MM-kultaa kotiareenalla Strömstadissa. Alexandersson oli raskaan MM-pitkän matkan ykkönen. Ruotsalainen kukisti noin puolella minuutilla Venäjän Natalia Gemperlen ja kahdella minuutilla Norjan Anne Margrethe Hausken Nordbergin. Paras suomalainen oli hienosti raskaasta urakasta selvinnyt Saila Kinni, joka oli viides. Se on Kinnin uran paras MM-sijoitus.

– Palasin keskimatkan epäonnistumisen jälkeen omaan suunnistukseeni, takaisin perusasioihin. Tiesin, että kunto on hyvä ja kaikki muukin on tuntunut hyvältä, ja nyt se näkyi myös tulostaululla, Kinni iloitsi onnistumistaan.

Tamperelainen myönsi, että hetki kärkikuusikon kukituksessa oli tunteita täynnä.

– Se oli aika tunteellinen hetki. Keskimatkalla oli paljon pelissä ja oli kova paikka epäonnistua. Nyt kyyneleet tulivat maalissa eri syistä. Oli hienoa onnistua juuri pitkällä matkalla, sillä minua on aina pidetty keskarinaisena, Kinni naurahti.

Pitkän matkan alkajaisiksi kilpailijoille tarjottiin lyhyen ykkösvälin jälkeen shokeeraava kakkosväli, jolla oli pituutta runsaat kolme kilometriä. Se, ja raskas maastopohja kerryttivät erot valtaviksi. Kinni kuvasi reitinvalintaansa ”suoraksi luovimiseksi”, kun hopeanainen Gemperle teki ison kierron tietä pitkin.

– Tein valintaa pitkään, enkä ollut siihen tyytyväinen, mutta se oli pakko toteuttaa, kun sinne oli lähtenyt. Jäin siinä monsterivälillä eniten, ja loppu meni jo paremmin lukuunottamatta pientä koukkua aivan lopussa.

Anni-Maija Fincke oli MM-viikon ainoalla matkallaan 12. Myös hän jäi alun pitkällä välillä ratkaisevasti.

– Alku oli huonohko, lähdin oikealta ja lopun etenin tietä pitkin. Välillä yksi suo oli todella hidas. Radan loppuosalla en jäänyt enää niin paljon. Fyysisesti oli vähän tahmeata, kisa jännitti etukäteen niin paljon, Fincke puntaroi maalissa.

Sijalle 15. sijoittunut Sofia Haajanen kuvasi kisaa extremeksi.

– Kadotin itseni kokonaan pitkällä välillä. Kisa oli hemmetin pitkä ja hiton rankka. Harvoin kansainvälisissä kisoissa pitkä matka on näin vaativaa suunnistusta. Todella hieno extreme-kisa, Haajanen kehui.

Tulokset, MM-pitkä matka, Ruotsi

1) Tove Alexandersson SWE 1.26.24, 2) Natalia Gemperle RUS  1.26.50, 3) Anne Margrethe Hausken Nordberg NOR 1.28.25, 4)Judith Wyder SUI 1.28.43, 5) Saila Kinni FIN 1.34.14, 6) Anastasia Denisova BLR 1.34.22, … 12) Anni-Maija Fincke FIN 1.37.14, 16) Sofia Haajanen FIN 1.39.27

Kaikki tulokset, MM-pitkä matka 2016

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail