Lisenssi ja vakuutus 2016

Osallistuessaan kansallisiin kilpailuihin, tarvitsee osallistuja Suunnistusliiton lisenssin. Lisenssit jakautuvat kolmeen ikäryhmään;  yli 18-vuotiaat ilman yläikärajaa, 15-18 -vuotiaat sekä 14-vuotiaat ja sitä nuoremmat.
Suunnistusliitto on sopinut Pohjola Vakuutus Oy:n kanssa edullisen Sporttiturva-vakuutuksen, joka jäsenen on mahdollista ostaa lisenssiin. Vakuutukselliset lisenssit jakautuvat neljään ikäryhmään (ks. alla).
Sporttiturvaan tulee vuoden 2016 alusta lukien loistavia uudistuksia mm:

  • uusi 11-vuotiaille ja sitä nuoremmille suunnattu D2-lisenssivakuutus, joka kattaa kaikki urheilulajit. Tämä tuo säästöä useampaa urheilulajia harrastavan  lapsen urheiluvakuutusmaksuihin, kun ei tarvitse maksaa eri lajien vakuutusta lajilisenssin lisäksi.
  • A-lisenssin yläikäraja poistui, joten myös yli 80-vuotiaat saavat halutessaan lisenssiin Sporttiturvan.
  • tapahtumakohtaisen hoitokulujen korvaussumma nousee 8.500 eurosta 15.000 euroon
  • oikeus korvaukseen perustuu äkillisen tapahtuman aiheuttamaan vammaan. Aikaisemmin vahingon sattuessa tarvittiin ulkoinen tekijä, jotta vakuutus korvaisi hoidon. Tapahtumaan ei tarvita enää ulkoista tekijää ja esim. voimanponnistuksen vuoksi syntynyt vamma korvataan ja hoidetaan. Korvauksen piirissä on nyt myös esim. akillesjänteen katkeaminen. Hammasvamman hoidossa ei ole enää aikarajaa.
  • myös ortopediset tuet ja sidokset kuuluvat vakuutusturvaan.
  • omavastuu on 100 euroa muissa, paitsi D2-vakuutuksessa.

Lisenssin osto (vakuutuksellinen ja vakuutukseton) avataan IRMAan 1.1.2016. Suunnistusliiton kotisivuilla on luettavissa Sporttiturvan 2016 tuoteseloste.

Lisenssien hinnat 2016:
(huom! lisenssiä ei voi vaihtaa kesken kauden)

A-lisenssi (vakuutuksellinen) 18 v ja yli82 €
B-lisenssi (ei vakuutusta) 18 v ja yli32 €
N-lisenssi (vakuutuksellinen) 15-18 v30 €
C-lisenssi (ei vakuutusta) 15-18 v13 €
D1-lisenssi (vakuutuksellinen) 12-14 v14 €
D2-lisenssi (vakuutuksellinen, kaikki lajit) 11 v ja alle14 €
 H-lisenssi  (vakuutukseton)  14 v ja alle   6 €

Vakuutuksellisissa lisensseissä tulee ehdottomasti olla henkilötunnus kokonaisuudessaan !

Mikäli ostat vakuutuksettoman lisenssin, varmistathan oman vakuutusturvasi suunnistuksessa tapahtuvan tapaturman varalta.

Lisenssin lunastaneille lähetetään maalis-huhtikuun vaihteessa lisenssikortti (Compass Card tai lasten Nuori Suunta -kortti), jota käyttämällä jäsen saa Suunnistusliiton neuvottelemia jäsenetuja. Jäsenedut vuodelle 2016 varmistuvat vuoden alussa.
Jotta lisenssikortti voidaan toimittaa lisenssin haltijalle, tulee IRMAssa olla täydelliset osoitetiedot. Tarkistathan, että osoitteesi on rekisterissä oikein.

Turvallista suunnistusvuotta 2016!

Lisätiedot

Lisenssi
Nuori Suunta -kortti
Vakuutuksen tuoteseloste (Sporttiturva 2016), pdf
IRMA (Lunasta lisenssi)