Haajanen ja Mäkelä SM-sprintin voittoon

sohvianna

SK Pohjantähden Sofia Haajanen piti kovinta vauhtia Tamperella järjestetyissä SM-sprinteissä ja otti ensimmäisen Suomen mestaruutensa. Samalla viime vuoden hopea kirkaistui kullaksi. Taakse jäivät 14 sekuntilla IFK Göteborgia edustava Anna Närhi ja 16 sekuntilla pronssin jakavat viime vuoden mestari, Keuruun Kisailijoiden Sari Anttonen ja viime vuoden pronssimitalisti, MS Parmaa edustava Maija Sianoja. Kilpailun kolmanneksi nopein oli MS Parman Anastasia Rudnaja, joka ei kuitenkaan osallistunut taisteluun SM-mitaleista.

– Piti malttaa tehdä reitinvalintoja, jotka olivat monesti järjenvastaisia. Helppoa ei ollut, mutta juoksussa oli runtua, vaikka eihän se koskaan hyvältä tunnu kun tällaista vauhtia mennään. Tämä on ollut minulle hankala kausi, joten kyllä tämä hyvältä tuntuu, 3,1 kilometrin radan alle 13 minuutin kiitänyt Haajanen pohdiskeli.

Mäkelä taas miesten mestari

Miehissä Suomen mestariksi nousi entinen maajoukkuemies, Angelniemen Ankkurin Tuomo Mäkelä. Mäkelää 12 sekuntia nopeamman ajan teki SM-kilpailun ulkopuolinen Turun Metsänkävijöiden Yannick Michiels.

– Heti ykköselle tuli turhaa kiertoa, kun en huomannut yhtä aitaa. Moni varmaan meni samaan ansaan, joten se ei vaikuttanut lopputulokseen. Mukavahan se on voittaa, kilpailemiseen ei niin vakavasti enää suhtautuva Mäkelä totesi maalissa.

SM-hopeaa haastavassa sprintissä otti Paimion Rastin Jesse Laukkarinen ja pronssia OK Triania edustava Otto Simosas.

SM-sprintin tulokset