Pyrintö ja Kalevan Rasti taas viestiykkösiä

viestiSM

Tampereen Pyrintö palasi vuoden tauon jälkeen Suomen kärkijoukkueeksi naisten SM-viestissä. Joukkueella, Venla Harju (os. Niemi), Sonja Kyrölä ja Saila Kinni juossut trio jätti hopeajoukkueen SK Pohjantähden lähes neljän minuutin päähän.
Tampereen Pyrinnön viestin aloitti Harju, kun ykkösjoukkueeseen suunniteltu Lotta Karhola joutui jättämään viestin väliin.

– Tämä oli minulle hieno tilaisuus. Alkumatkalla tuli yksi virhe ja lopussa taistelin kaikin voimin, monenlaisista ongelmista kärsinyt Harju kertoi.

Toisella osuudella Sonja Kyrölä nosti Pyrinnön kärkeen ja ankkuri Kinni varmisti, että joukkue myös siellä pysyi loppuun asti.

– Tämä oli ensimmäinen kultani. Alussa sain jo flown päälle ja loppumatkasta jouduin toppuuttelemaan, kun mieleen alkoi hiipimään, että nyt on mennyt kyllä aika hyvin, Kyrölä juhli maalissa.

Kinni ei jättänyt muille joukkueille sanomista ja maajoukkuenainen teki ehjän suorituksen.

– Lähdin täysillä suunnistamaan ja kokoajan oli vähän takaa-ajettu olo. Suunnista piti tarkasti, mutta juoksu tuntui tosi hyvältä, Kinni kertasi maalissa.

Hopeajoukkue SK Pohjantähden joukkueessa juoksi Heini Wennman, Marttiina Joensuu ja Sofia Haajanen. Pronssille ylsi Angelniemen Ankkuri joukkueella Heini Saarimäki, Sanni Kivelä ja Emily Kemp.

Kalevan Rasti otti jälleen paikkansa
kr
Hannu Airila, Jere Pajunen, Aaro Asikainen, Thierry Gueorgiou.

Kalevan Rasti on vahva viestijoukkue, mutta tälle kaudelle joensuulaiset eivät ole vielä yhtään viestivoittoa onnistuneet saamaan. Jukolassa syntyikin päätös, että SM-viesti on kauden päätavoite ja sinne lähdetään ykköskokoonpanolla. Kalevan Rasti pitikin hyvää tahtia ja kärkipaikkaa läpi kilpailun.

Ensimmäisellä osuuden viestin viejä Aaro Asikainen toi Kalevan Rastin kärjessä vaihtoon ja sen jälkeen sillä paikalla ei muita joukkueita nähtykään. Vielä ensimmäisessä vaihdossa aivan perässä tuli kuitenkin Lynx ja OK Trian.

– Suunnistus sujui tosi hyvin. Tyytyväinen voin olla siihen nähden että leikkauksen jälkeen en ole pystynyt suunnistamaan kun noin kerran viikossa, jalkavaivoivoista kärsinyt Asikainen pohdiskeli.
Toisella osuudella Jere Pajunen piti joukkueen edelleen kärjessä. OK Trianin Jörgen Wickholm pysyi vielä samassa tahdissa, mutta kolmas joukkue Lynx oli jo lähes neljä minuuttia perässä.

– Olen sairastellut aika paljon ja oma kunto oli arvoitus. Todella tyytyväinen olen, Pajunen kertoili viestin jälkeen.

Kolmannella osuudella Hannu Airila kasvatti eron takaatuleviin kuuteen minuuttiin ja kokenut ankkuri Thierry Gueorgiou pääsi unelmapaikasta maaston.

– Juoksu oli sellainen siisti ja hyvä. Tällainen raskas maasto sopi minulle hyvin, Airila kertoi.

Toisena vaihtoi lopulta neljäntenä maaliin tullut Koovee ennen pronssipaikan maaliin asti pitänyttäIkaalisten Nousevaa-Voimaa.

Ankkuriosuudella Gueorgioulle ei löytynyt vastusta ja Kalevan Rasti otti SM-kultaa vuoden tauon jälkeen.

– Olimme motivoituneita, sillä meillä on ollut ongelmia viesteissä. Pojat juoksivat hyvin. Suunnistus oli helppoa, kunhan vain piti suunnan, Gueorgiou pohdiskeli.

Hopeaa otti Paimion Rasti joukkueella Jesse Laukkarinen, Markus Lindeqvist, Kim Fagerudd ja Frederic Tranchand. Kovimman osuusajan tehneet Tranchandin ero edellä menneeseen Gueorgiouhun oli maalissa kuitenkin yli kuusi minuuttia. Pronssille loppukiritaistelussa nousi Ikaalisten Nouseva-Voima joukkueella Tero Linnainmaa, Dmitry Tsvetkov, Mikko Knuuttila ja Vesa Taanila.