Haajanen ja Mäkelä 3. Huippuliigan vauhdikkaimmat

Turun Raunistulassa juostu Huippuliigan 3. osakilpailu Turku Sprint oli naisissa SK Pohjantähden näytöstä: voittoon juoksi Sofia Haajanen kymmenen sekuntia ennen seuratoveriaan Marika Teiniä. Kolmannen sijan nappasi hieman yllättäen Hiidenkiertäjien Jenny Paulin 21 sekunnin erolla Haajaseen.

– Reitinvalintoja piti miettiä ja sitten myös noudattaa valitsemaansa reittiä. Suhteellisen ehyt suoritus oli, Haajanen kertoo kisastaan.

Toiseksi tullut Marika Teini johti kisaa vielä väliajoissa, mutta lopun juoksupainotteinen osuus pudotti hänet ykkössijalta.

– Sofialla taisi nousta jalka vähän paremmin. Mieluiten sitä kuitenkin omalle seurakaverilleen häviää, Teini virnisteli maalissa.

Tiukan miesten kisan voitti Angelniemen Ankkurin Tuomo Mäkelä kolme sekuntia ennen belgialaista Yannick Michielsiä. Kolmossijalle juoksi Vaajakosken Terän Antti Anttonen häviten voittajalle vaivaiset kuusi sekuntia.

Mäkelä oli hieman yllättynyt voitostaan, sillä muutama virhe matkalle mahtui.

– Kai se on sitten ollut muillekin vaikeaa. Pahoja reitinvalintavälejä oli kyllä alussa, Mäkelä analysoi kisaa.

Huippuliigan yhteispisteissä Sofia Haajanen nousee voitollaan kärkeen. Miehissä ranskalainen Paimion Rastin Frederich Tranchand pitää ylivoimaisen johtonsa, kun kahden aikaisemman osakilpailun voittaja oli tänään neljäs.

Huippuliigan finaali juostaan Espoossa 30.8. eGamesin yhteydessä takaa-ajona.

Huippuliigan 3. osakilpailun Turku Sprintin tulokset:

Miehet: 1) Tuomo Mäkelä Angelniemen Ankkuri 14.33, 2) Yannick Michiels OK Ravinen 14.36, 3) Antti Anttonen Vaajakosken Terä 14.39, 4) Frederic Tranchand Paimion Rasti 14.43, 4) Miika Kirmula Angelniemen Ankkuri 14.43, 6) Vili Niemi Rajamäen Rykmentti 14.51.

Naiset: 1) Sofia Haajanen SK Pohjantähti 16.17, 2) Marika Teini SK Pohjantähti 16.27, 3) Jenny Paulin Hiidenkiertäjät 16.38, 4) Maija Sianoja MS Parma 16.46, 5) Saila Kinni Tampereen Pyrintö 16.49, 6) Julia Björkstrand IF Femman 16.54.