Pohjoismaat vetivät arvokisaesityksensä pois

Kansainvälinen suunnistusliitto (IOF) on nimennyt työryhmän valmistelemaan suunnistuslajien arvokisaohjelmaa. Pohjoismaat saavat ryhmään oman edustajansa, ja samalla Pohjoismaat vetävät IOF:n kongressille tekemänsä esityksen lajien arvokisojen kehittämisestä pois.

Pohjoismaat tekivät aiemmin keväällä IOF:n kongressille esityksen, jossa ne halusivat järkeistää suunnistuslajien arvokisakalenteria ja panostaa nykyisen määrän sijaan laatuun.

– Huolenaiheemme on yhteinen IOF:n kanssa ja tämän työryhmän kautta pääsemme sisäkautta vaikuttamaan siihen, että lopputulos on lähempänä Pohjoismaiden toivomaa, uskoo Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki.

Pohjoismaiden edustaja työryhmässä on Ruotsin suunnistusliiton toimitusjohtaja Susanne Söderholm. Mika Ilomäki on puolestaan nimetty ns. seurantaryhmään. Suomesta ryhmän työskentelyyn osallistuu myös IOF:n suunnistusryhmän puheenjohtaja Mikko Salonen. Ryhmä aloittaa työskentelynsä tämän kevään aikana ja sen tehtävänä on miettiä ensisijassa arvokisaohjelmaa, mutta myös IOF:n markkinointia ja taloutta.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail