MS Parma Nuorten Jukolan voittoon

Varsinaissuomalainen MS Parma oli voittoisa Kouvolan Anjalassa lauantaina kilpaillussa Nuorten Jukolassa. MS Parman voitto ratkesi vasta ankkuriosuudella, kun Arto Talvinen jätti Helsingin Suunnistajien Arttu Syrjäläisen kyydistään radan loppuosuudella. Helsingin Suunnistajat oli kisan toinen ja Tampereen Pyrintö kolmas. MS Parma juhli edellisen kerran Nuorten Jukolan voittoa vuonna 2008. Siitä joukkueesta mukana oli enää vain Essi Hakala.

MS Parman voittoisassa joukkueessa juoksivat Akseli Ruohola, Eero Heinonen, Essi Rantanen, Konsta Piironen, Anni Valtonen, Essi Hakala ja Arto Talvinen. Joukkue oli hyvissä asemissa koko seitsenosuuksisen viestin ajan. Pisimmillään vaihdoissa oli eroa kärkeen kolme minuuttia, ja lopullisesti parmalaiset nousivat kärkitaisteluun viidennellä osuudella.

– Viimeiseltä rastilta lähdin suoraan, kun muut hieman koukkasivat ja pääsin ekana vaihtamaan, kertoi Anni Valtonen ratkaisustaan.

Ankkuriosuudelle MS Parma ja HS lähtivät ankkuriosuudelle peräkanaa. HS vaihtoi viisi sekuntia ennen MS Parmaa, mutta takanakin tultiin kovaa.

– Lähinnä pelkäsin, että Pyrintö tulee takaa. Tämä oli viimeinen vuoteni Nuorten Jukolassa, joten siinä mielessä hieno päätös, Talvinen iloitsi maalissa.

Talvinen teki eroa Helsingin Suunnistajien Arttu Syrjäläiseen lopulta kymmenen sekuntia.

Nuorten Jukolaan osallistui 181 joukkuetta.

Nuorten Jukolan tulospalvelu.