Vuokatti valmiina MM-urakkaan

Suunnistuksen MM-kisat Vuokatissa alkavat sunnuntaina pitkän matkan karsinnalla. Pääsihteeri Mika Tuononen vahvisti kisojen ennakkolehdistötilaisuudessa lauantaina, että kisakoneisto on valmiina viikon urakkaan.

– Kaikki on valmista. Suunnistuksen MM-kisoihin on tulossa yli 300 urheilijaa 45 maasta ja tarkkuussuunnistuksen MM-kisoihin lähes sata urheilijaa 21 maasta. Yleisöviikolle on ilmoittautuneita lähes 6000.

Kisaviikon tekemiseen osallistuu yli 700 talkoolaista eri tehtävissä.

– Päätavoitteena on rakentaa urheilijoiden kisat – niin, että urheilijolla on mahdollisuus tehdä parhaat suoritukset ja nauttia MM-tunnelmasta, tiivisti kisaviikon tavoitetta kilpailunjohtaja Jyrki Uotila.

Avauspäivän karsinnasta selviää 45 kilpailijaa tiistain finaaliin. Ratamestari Jussi Silvennoinen lupaa kilpailijoille yllätyksiä.

– Jos ei osaa suunnistaa riittävän hyvin, mitä tahansa voi tapahtua. Myös maastossa on oltava yllätyksiä, Silvennoinen tiistain finaaliin pyrkiville.