Farmisopimus

Suunnistuksen lajisäännön 1.249 mukaisesti saman alueen seurojen on mahdollista muodostaa yhdistelmäjoukkueita yleisiin kilpailuihin viestikilpailuissa tekemällä keskinäisen farmisopimuksen. Farmisopimus koskee vain 20-vuotiaita ja nuorempia.

Farmisopimus on enintään kolmen saman suunnistusalueen seuran välinen sopimus. Farmisopimus tehdään lajeittain ja se on voimassa kerrallaan yhden kilpailukauden.

Liittohallitus on määrittänyt, että farmisopimuksen voivat tehdä keskenään seurat, joiden kaikkien seurojen yhteenlaskettu lisenssimäärä oli enintään 8 (varsinaisen lisenssin lunastaneet  15-20-vuotiaat suunnistajat) sopimusta edeltävän kilpailukauden päättyessä (hiihtosuunnistuksessa siis 31.10. sekä pyöräsuunnistuksessa ja suunnistuksessa 31.12.).
Lisenssien määrät seuroittain lasketaan suunnistuksen edustusoikeuksien mukaisesti.

Mikäli farmisopimusta hiihto- tai pyöräsuunnistuksessa suunnittelevat seurat katsovat, että heillä on ko. lajeissa vain hyvin vähän 20-vuotiaita ja nuorempia lisenssin lunastaneita suunnistajia verrattuna suunnistukseen, ne voivat menetellä seuraavasti.

Mikäli mainitut seurat eivät saisi edellä mainitun lisenssimäärärajan takia farmisopimusta solmittua, ne voivat toimittaa farmisopimuksen liitteenä totuudenmukaisen selvityksen heidän seurojensa lisenssin lunastaneiden 20-v. ja nuorempien hiihto- tai pyöräsuunnistajien määristä. Edellä mainitun selvityksen perusteella voidaan myöntää lupa farmisopimukselle hiihto- tai pyöräsuunnistuksessa, vaikka varsinainen lisenssimääräraja ylittyisikin.

Farmisopimuksen tehneet seurat määrittävät sopimuksessa minkä sopimuksen tehneen seuran nimiin 20-v. ja nuorempien yhdistelmäjoukkueet tehdään. Sopimuksen tehneiden seurojen suunnistajat voivat sopimuskautena yleisten kilpailujen viesteissä edustaa vain sopimuksessa määriteltyä seuraa.

Lajisäännön mukaisesti farmisopimus on toimitettava liittoon hyväksyttäväksi ja rekisteröitäväksi viimeistään 15.11. hiihtosuunnistuksessa sekä viimeistään 31.1. suunnistuksessa ja pyöräsuunnistuksessa. Farmisopimuksen tekemisestä ei peritä maksua.

Tiedot seurojen lisenssin lunastaneiden suunnistajien määristä (NuoriSuunta-kortteja ei lasketa mukaan) alueittain ja farmisopimuspohja löytyvät alta.

Nuorten lisenssin lunastaneiden määrät 31.12.2019 (pdf) (käytetään tehtäessä suunnistuksen ja pyöräsuunnistuksen farmisopimusta).

Nuorten lisenssin lunastaneiden määrät 31.10.2019 (pdf) (käytetään tehtäessä hiihtosuunnistuksen farmisopimusta)

Farmisopimuspohja (pdf)

Suunnistuskaudelle 2020 tehdyt farmisopimukset koskien nuoria (20v. ja alle). Joukkueet tehdään ensin mainitun seuran nimiin.

Alatornion Pirkat ja Länsi-Rajan Rasti
Halsuan Toivo ja Perhon Kiri
Kauhavan Wisa ja Alahärmän Kisa
Sotkamon Jymy, Kajaanin Suunnistajat ja Kuhmon Peurat

Hiihtosuunnistuskaudelle 2019-2020 tehdyt farmisopimukset koskien nuoria (20v. ja alle). Joukkueet tehdään ensin mainitun seuran nimiin.

Kauhawan Visa ja Alahärmän Kisa
Suunta 2000, Alatornion Pirkat ja Länsirajan Rasti
Sotkamon Jymy, Kajaanin Suunnistajat ja Kuhmon Peurat

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail