Ruska Saarela ja Samuel Pökälä pyöräsuunnistuksen SM-sprintin mestarit Kankaanpäässä

Artikkelikuvassa Ruska Saarela, kuvat: Timo Mikkola

Kauden ensimmäiset pyöräsuunnistuksen SM-kilpailut ajettiin Kankaanpään Kuninkaanlähteen maastoissa. SM-sprintin maasto tarjosi vauhdikkaita suunnistustehtäviä mäntykankaan hiekkaisilla poluilla, ja Kankaanpään Suunnistajat oli järjestänyt kilpailuille erinomaiset puitteet.

Naisten kilpailussa mestariksi ajoi Kokkolan Suunnistajien Ruska Saarela, vaikka EM-kisojen jälkeinen flunssa olikin hieman verottanut ajon terävyyttä. Hopeaa otti OK Botnian Antonia Haga 47 sekunnin erolla Saarelaan ja pronssia Tampereen Pyrinnön Silja Yli-Hietanen.

Naisten mitalistit.

– Alkuosa radasta oli aika lailla keskimatkan tyyppistä suunnistusta, ja siinä pääsi hommaan aika mukavasti kiinni. Mutta sitten viimeisellä kolmannella kartalla olikin sähäkämpää suunnistusta, missä menin parissa kohdassa rastin kohdista pitkäksi. Yritin enimmäkseen valita suoraviivaisia reitinvalintoja sekä pysyä huolellisesti kartalla, mikä enimmäkseen tänään onnistuikin, iloitsi mestari Ruska Saarela.

Miesten kilpailussa EM-kisakävijät hallitsivat kärkipaikkoja, ja Asikkalan Raikkaan Samuel Pökälä otti mestaruuden 37 sekunnin erolla hopeamitalistiin Lahden Suunnistajat-37:n Tomi Nykäseen. Pronssille ajoi OK Botnian Andre Haga.

Samuel Pökälä

– Oli aika vauhdikas kisa. Odotin jopa, että tänään olisi ollut vielä suunnistusteknisempi kisa, mutta tämäntyyppinen luukutus- ja paikoin malttia vaatinut kisa oli mukava. Suunnistus minulla sujui käytännössä virheittä, ja pitkillä väleillä tein selvästi vähemmän oikoja kuin moni muu. Viime viikonloppuna päättyneet EM-kisat ovat vielä tuntuneet kyllä kropassa, mutta silti tänään kulki yllättävän hyvin, iloitsi mestari Samuel Pökälä.

SM-pyöräsuunnistukset Kankaanpäässä jatkuvat sunnuntaina pitkän matkan kilpailulla.

Tulokset – pyöräsuunnistuksen SM-sprintti 8.6.2024, Kuninkaanlähde, Kankaanpää

Naiset 8,7km: 1) Ruska Saarela Kokkolan Suunnistajat 30.39, 2) Antonia Haga OK Botnia 31.26, 3) Silja Yli-Hietanen Tampereen Pyrintö 32.02, 4) Marika Hara Koovee 32.28, 5) Saara Yli-Hietanen Tampereen Pyrintö 32.57, 6) Essi Hakala Vaasan Suunnistajat 33.51, 7) Siiri Rasimus Suunta Jyväskylä 35.03, 8) Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti 35.21, 9) Ingrid Stengård OK Trian 35.36, 10) Eve Lahti Suunta Jyväskylä 36.16.

Miehet 9,8km: 1) Samuel Pökälä Asikkalan Raikas 29.05, 2) Tomi Nykänen Lahden Suunnistajat-37 29.42, 3) André Haga OK Botnia 30.14, 4) Teemu Kaksonen Ylistaron Kilpa-Veljet 30.59, 5) Jussi Laurila Jalasjärven Jalas 31.18, 6) Miika Nurmi Vaasan Suunnistajat 32.00, 7) Petrus Hanhijärvi Espoon Akilles 32.40, 8) Joona Kleemola Lahden Suunnistajat-37 33.16, 9) Kare Kaskinen Ulvilan Ura 34.05, 10) Juha Lilja Tampereen Pyrintö 34.26.