Sprinttisuunnistuksen MM-joukkue nimetty

Suunnistuksen valmennusjohto on nimennyt joukkueen suunnistuksen MM-kilpailuihin. Kisat käydään sprinttimatkoilla Skotlannin Edinburghissa 11.–16. heinäkuuta. MM-valintojen lisäksi valittiin osa joukkueesta elokuisiin EM-kilpailuihin (metsä) Unkarissa ja Opiskelijoiden MM-kilpailuihin (metsä + sprintti) Bulgariassa.

Päävalmentaja Thierry Gueorgioun mukaan MM-valinnat perustuvat paljolti viime ja edellisviikonlopun maailmancuptuloksiin Sveitsissä ja Italiassa.

– Kaikki nyt valitun MM-joukkueen urheilijoista osoittivat kykenevänsä taistelemaan kärkisijoituksista hyvänä päivänä, mikä luonnollisesti tuo positiivista ilmapiiriä ja itseluottamusta joukkueeseen. Maailmancup osoitti, että marginaalit onnistumisen ja epäonnistumisen välillä ovat pieniä. Me tulemme tekemään MM-kisoja edeltävinä viikkoina parhaamme ollaksemme iskukunnossa, kun kauden päätavoite koittaa.

MM-valintojen ohella osa MM-joukkueesta tulee nimetyksi elokuun EM-kilpailuihin tai Opiskelijoiden MM-kilpailuihin.

– Kesän tiiviin kilpailuohjelman lomassa valmennusjohto haluaa varmistaa, että kärkiurheilijat voivat valmistautua parhaalla mahdollisella tavalla kauden pääkilpailuihin joutumatta tekemään kompromisseja, Gueorgiou korostaa.

– Uskomme vakaasti, että EM-kisoihin tai Opiskelijoiden MM-kisoihin ehtii valmistautua hyvin sprintti-MM-kisojen jälkeen, kunhan annamme urheilijoille mahdollisuuden maastokunnon rakentamiseen. Olli Ojanahon osalta SM knock-out sprintissä tapahtunut loukkaantuminen laittoi kesäohjelman uusiksi. Vaikka Ollilta jäivät alkukauden kansainväliset sprinttikilpailut väliin, päädyimme valitsemaan hänet tässä vaiheessa Unkarin EM-kisoihin. Kuntoutusprosessi on hyvässä vaiheessa ja me ehdottomasti uskomme Ollin olevan täydessä iskussa elokuussa, päävalmentaja summaa.

Suunnistuksen MM-joukkue

Naiset (3): Venla Harju Tampereen Pyrintö (S, K-O, SV), Inka Nurminen Jämsän Retki-Veikot (S, K-O, vara SV), Maija Sianoja MS Parma (S, K-O, SV). Varalla S ja K-O: Maiju Oksanen Kangasala SK.
Miehet (4): Tuomas Heikkilä Helsingin Suunnistajat (S, K-O, SV), Miika Kirmula Kalevan Rasti (S, K-O, SV), Teemu Oksanen Ikaalisten Nouseva-Voima (K-O, vara S, 1. vara SV), Akseli Ruohola MS Parma (S, vara K-O, 2. vara SV).

(S = henkilökohtainen sprintti, K-O = knock-out sprintti, SV = sprinttiviesti)

MM-kisasivut

EM-kisojen ennakkovalinnat

Naiset: Venla Harju Tampereen Pyrintö, Maija Sianoja MS Parma.
Miehet: Miika Kirmula Kalevan Rasti, Olli Ojanaho Helsingin Suunnistajat, Teemu Oksanen Ikaalisten Nouseva-Voima, Akseli Ruohola MS Parma.

EM-kisasivut

Opiskelijoiden MM-kisojen ennakkovalinnat

Naiset: Inka Nurminen Jämsän Retki-Veikot.

OMM-kisasivut


Valintaohjeet