Suomelle hopeaa tarkkuussuunnistuksen EM-viestissä Naantalissa

Suomen joukkue jatkoi tarkkuussuunnistuksen EM-kilpailuja mitalivauhdissa, kun joukkue Teemu Niskanen, Pinja Mäkinen ja Antti Rusanen suunnisti EM-viestin hopeaa. Naantalin Kuparivuoren maasto tarjosi tarkkuussuunnistajille hienon maaston viestikilpailuun, ja mitaleja ratkottiin upeassa säässä Kuparivuoren urheilukeskuksessa.

EM-hopeajoukkue Teemu Niskanen, Pinja Mäkinen ja Antti Rusanen.

Avoimen sarjan voittoon nousi Norja, jolle Suomi jäi 32 sekuntia. Suomen kakkosjoukkue Mikko Heinonen, Sami Hyvönen ja Petteri Hakala, varmisti menestystä kilpailun kolmanneksi nopeimmalla ajalla, mutta vain yksi maan joukkue huomioiden pronssimitalit pokkasi Italian joukkue.

Hopeajoukkueen Teemu Niskanen aloitti kilpailun tuttuun tyyliin vauhdilla.

– Pyrin tekemään ensimmäiset rastit nopeasti, jotta yhteislähdön jälkeen saa edetä omassa rauhassa. Taktiikka toimi hyvin, ja se rata menikin hyvin. Aikarasteilla tuli pari lipsahdusta, mutta olen ihan tyytyväinen osuuteen, kertoi aloittaja Teemu Niskanen.

Pinja Mäkinen

Toisella osuudella Pinja Mäkinen jatkoi hyvää tahtia.

– Rauhassa oli aikaa tehdä rataa, kun Teemu tuli niin nopeasti vaihtoon. Silti kaksi lippua tulkitsin perusradalla väärin, kun toisesta suunnasta tulkitsin lipun paikat hieman eri tavoin, kertoi Pinja Mäkinen.

Ankkuriosuudella Antti Rusanen sai ratkoa tehtävät rauhassa, ja teki normaaliradan osuuden virheettömästi.

– Sain suoritukseen yllin kyllin aikaa, ja mukava oli mennä rauhassa. Pari vaikeampaa rastia siellä oli, mutta muutoin aika suoraviivaista ratkomista. Tempo-osuuksillakin tuli vain yksi virhe, niin se oli oikein hyvä suoritus, iloitsi ankkuri Antti Rusanen.

Ankkuriosuudella oli viimeinen kolmas aikarastitehtävä yleisön seuratessa taaemmalla suorituksia. Rusanen ei tilannetta jännittänyt, ja teki varman sekä nopean suorituksen ratkaisevassa paikassa.

– Olen oppinut, että tuo ratkaisuvaihekin pitää suorittaa samalla tavalla kuin kaikki muutkin tehtävät, eikä siinä kannatta yrittää mitään ylimääräistä. Ero oli Norjaan sen verran iso, ettei sitä olisi nopeuttamalla saanut kiinni. Ja toisaalta tuo meidän kakkosjoukkue hengitti niin vahvasti niskaan, että piti tehdä loppuun saakka hallittu suoritus, kertoi Rusanen.

Parasarjassa Suomen joukkue Tuula Tjäder, Eero Hakanen ja Tuomo Niskanen jäi niukasti mitaleilta ollen kilpailun neljäs 2.10 voittajajoukkue Tsekille jääden. Hopeaa otti Ruotsi ja pronssia Ukraina.

Tarkkuussuunnistuksen EM-kilpailut päättyvät sunnuntaina Turussa TempO-kilpailulla, jonka finaalia voi seurata livenä klo 14.30 alkaen Turun Sanomien tai IOF TV:n välityksellä.

Tulokset – EM-tarkkuussuunnistuksen viestit 11.5.2024, Kuparivuori, Naantali

Avoin sarja: 1) Norja (Anders Haugskott, Geir Myhr Öien, Arno Grönhovd) 7.57, 2) Suomi (Teemu Niskanen, Pinja Mäkinen, Antti Rusanen) 8.29, 3) Italia (Alessio Tenani, Marcello Lambertini, Aaron Gaio) 9.37

Parasarja: 1) Tsekki (Bohuslav Hulka, Pavel Dudik, Jana Kostova) 19.21, 2) Ruotsi (Inga Gunnarson, Ola Jansson, Michael Johansson) 20.08, 3) Ukraina (Serhii Bielanenko, Vladyslav Vovk, Valerii Lytvynov) 20.35, 4) Suomi (Tuula Tjäder, Eero Hakanen, Tuomo Niskanen) 21.32