Kaksoisvoitto Suomeen tarkkuussuunnistuksen EM-tempokilpailussa

Tarkkuussuunnistuksen EM-kilpailut päättyivät sunnuntaina suomalaisjuhliin tempokilpailussa Paavo Nurmen stadionin maastoissa. Suomi otti kilpailussa kaksoisvoiton, kun Lauri Mäkinen juhli kultaa ja Petteri Hakala hopeaa. Hakalan kanssa hopean jakoi tasa-ajalla Tsekin Simon Maracek.

Lauri Mäkinen teki tarkkuutta ja keskittymistä vaativassa kilpailussa tasaisen varmaan työtä, ja otti mestaruuden 5,5 sekunnin erolla hopeamiehiin.

– Aamun karsinta sujui jo hyvin, ja finaalissakin suoritus oli hallittu. Finaalissa alussa sekä lopussa oli puistotehtäviä, ja sitten niiden välissä kalliotehtäviä mäen päällä. Puistotehtävissä piti olla hyvin vikkelä ja kalliotehtävissä täytyi osata tulkita enemmän yksityiskohtia maastosta, jotta sai tulkinnat oikein, kertoi Lauri Mäkinen.

Lauri Mäkisen maalituuletus.

EM-kulta on Lauri Mäkisen uran tähänastisesti paras saavutus.

– Ylitin kyllä tänään itseni. Tiedän etten ole nopein tehtävien ratkoja, mutta tässäkin kokonaissuoritus ratkaisee. Kyllä nyt fiilikset ovat hyvät, iloitsi mestari Mäkinen.

EM-mitalistit Lauri Mäkinen ja Petteri Hakala

Tempokilpailun edellisten EM-kilpailujen mestari Petteri Hakala oli tyytyväinen myös hopeamitaliin.

– Kisa lähti tänään vähän tahmeasti liikkeelle, kun käytin ensimmäiselle asemalle jo puoli minuuttia, vaikka se oli suunnistuksellisesti melko helppo. Siitä sain kuitenkin nopeamman rytmin seuraaville asemille, vaikka suunnistuksen vaativuus lisääntyikin. Ratamestarit olivat tehneet tänään kiitettävän hienon temporadan, ja mukava luovuttaa tempon kiertopalkinto maajoukkuekaverille, iloitsi hopeamies Petteri Hakala.

Kymppijoukkoon kiilasivat suomalaisista myös kahdeksanneksi sijoittunut Antti Rusanen ja yhdeksänneksi sijoittunut Teemu Niskanen.

Tulokset – EM-tarkkuussuunnistuksen TempO-kilpailu 12.5.2024, Turku

Avoin sarja: 1) Lauri Mäkinen FIN 320s, 2) Petteri Hakala FIN 325,5s, 2) Simon Maracek CZE 325,5s, 4) Ondrej Macek CZE 326,5s, 5) Ralp Körner GER 332,5s, 6) Pavel Ptacek CZE 347,5s, … 8) Antti Rusanen FIN 366,5s, 9) Teemu Niskanen FIN 370,5s, 21) Pinja Mäkinen FIN 434s, 23) Mikko Heinonen FIN 451s, 29) Sami Hyvönen FIN 507s