Hiihtosuunnistuksen SM-takaa-ajo lauantaina Jyväskylässä

Suunta Jyväskylä järjestää hiihtosuunnistuksen takaa-ajon SM-kilpailut Jyväskylän Laajavuoressa lauantaina 9.3.2024. Mukana SM-kilpailussa ovat miesten ja naisten sarjat (H21 ja D21), ja mestaruutta on tavoittelemassa maamme terävin hiihtosuunnistuskärki. Kilpailu on osa 18 lajin SM-viikkoa ja ratkaisuvaiheet voi seurata suorana Ylen TV2:lla klo 12.40 alkaen.

Lisäksi samassa yhteydessä järjestetään kansallinen kilpailu Jyväshisu, jossa mukana on ikäsarjat 11-vuotiaista 80-vuotiaisiin. Se toimii myös Keski-Suomen keskimatkan aluemestaruuskilpailuna. Kilpailun järjestelyissä Suunta Jyväskylän yhteistyökumppaneina toimivat Scandic Laajavuori ja Laajis sekä majoituskumppanina Alba. Jyväskylän kaupunki tukee järjestelyjä kilpailupaikkojen osalta.

Kilpailukeskus sijaitsee Laajavuoren hiihtostadionilla osoitteessa Hikipolku 1, 40740 Jyväskylä. Etäisyys parkista kilpailukeskukseen on n. 0-400 m.

Kilpailupäivän aikataulu

  • Klo 9.00 alkaa SM-takaa-ajon 1.osa, sprintti väliaikalähdöin, jossa kilpailijoilla on 1 min lähtövälit.
  • Klo 12.45 lähtee SM-takaa-ajon 2. osan H21-sarjan 1. lähtijä (aamupäivän nopein) ja muut lähtevät aamun sprintin aikaeroin. Yli viisi minuuttia nopeimmalle jääneet lähtevät ryhmälähtönä klo 12.50.
  • Klo 13.25 lähtee vastaavasti SM-takaa-ajon 2. osan D21-sarjan 1. lähtijä, muut aamun sprintin aikaeroin, max 5 min, ja lopuille ryhmälähtö klo 13.30.
  • H21-sarjan Suomen mestari on selvillä n. klo 13.15 ja D21-sarjan n. klo 13.55. Palkintojenjaot järjestetään heti tulosten selvittyä.

 

Lisätiedot

Taustaa: Ensimmäisen kerran hiihtosuunnistuksen SM-takaa-ajon mestaruuksista kilpailtiin neljä vuotta sitten Kontiolahdella, ja Jyväskylässä kilpaillaan toista kertaa tämän matkan SM-mitaleista.