Suunta Jyväskylä ja MS Parma hiihtosuunnistuksen SM-viestin voittajat

Suunta Jyväskylä ja MS Parma juhlivat pääsarjojen mestaruuksia hiihtosuunnistuksen SM-viestissä Imatralla sunnuntaina.

Naisten viesti ratkesi dramaattisesti, kun Suunta 2000:n Oili Holopainen saapui ankkuriosuuden viimeiselle rastille kärjessä, mutta kilpailukortti ei ottanut leimaa ja hän joutui palaamaan takaisin rastille. Perässä hiihtänyt jyväskyläläisten Kaisa Klemettinen sai kortilleen leiman ja hiihti joukkueensa mestaruuteen.

– Oli tiukka kisa. Sain Oilia maastossa kiinni, mutta tein pieniä virheitä ja hän pääsi uudelleen edelle. Meillä oli eri hajontakin, joten en tiennyt yhtään, meneekö hän edellä vai perässä. Viimeisellä rastilla Oilille ei vaan tullut leimaa, joten pääsin siinä ohi. Jos hän olisi saanut leiman, niin olisi tullut loppukiri. Harmi juttu heidän kannaltaan, Klemettinen kertasi ratkaisuja.

Voittajajoukkueessa viestiä veivät Klemettisen lisäksi Liisa Peltonen ja Heta Virtanen. Suunta Jyväskylä voitti SM-viestin samalla kolmikolla vuosi sitten. Viikko sitten Kouvolassa Virtanen ja Klemettinen nappasivat SM-sprinttiviestin voiton. Klemettinen tiesi, että Suunta 2000:lla on vahva porukka, joka pystyi haastamaan ennakkosuosikin.

– Teimme virheitä avausosuudella, joten jouduimme takamatkalle, mutta minulla ja Hetalla meni hyvin. Meillä on hyvä porukka ja yhteishenki. Vaikka aina ei onnistuta henkilökohtaisissa starteissa, niin viesteihin on mukava lähteä, kun tietää, että meillä on kova ja tasainen porukka, Klemettinen kertoi jyväskyläläisten salaisuuden.

Keminmaasta tulevan Suunta 2000:n hopeajoukkueessa hiihtosuunnistivat Holopaisen lisäksi Venla Viippola ja Anni Salmela. Pronssia otti Rastiketut.

Ekström ankkuroi MS Parman takamatkalta voittoon

Miesten viestissä MS Parman Wille Laitamäki ja Henrik Väisänen päästivät Niklas Ekströmin ankkuriosuudelle kaksi ja puoli minuuttia kärjen perään. Kovassa kunnossa oleva Ekström nappasi Suunta Jyväskylän ja Kymin Suunnistajat kiinni jo osuuden alkupuolella, eikä kilpakumppaneista löytynyt vastusta viimeisillä kilometreillä.

– Lähdin kovaa liikkeelle, kun takaa-ajettavaa oli paljon. Onneksi suunnistus sujui hyvin ylikovasta vauhdista huolimatta. Olin luottavainen omaan vauhtiin, mutta kilpakumppaneiden suorittamisesta ei voi koskaan olla varma. Koko joukkue teki tänään hyvää työtä, kun kukaan ei tehnyt virheitä. Aikalailla täydellinen suoritus, Ekström tiivisti oman ja joukkueensa suorituksen.

Miesten viestin hopea meni Suunta Jyväskylälle ja pronssi Kymin Suunnistajille.

Hiihtosuunnistuksen maailmancupin finaalikierros käydään ensi viikonloppuna Virossa. Ekström on suunnannut katseensa jo sinne.

– Vire on tällä hetkellä todella hyvä, joten tavoitteena on lähteä haastamaan kovia norjalaisia. Yritetään jatkaa samalla linjalla kuin Ramsaun MM-kisoissa, MM-kisoista kaksi pronssia ottanut hän mietti.

Tulokset hiihtosuunnistuksen SM-viesti 18.2.2024, Imatra

Miehet (3 x 9,4 km)
1) MS Parma 1.32.24 (Wille Laitamäki, Henrik Väisänen, Niklas Ekström), 2) Suunta Jyväskylä 1.34.38 (Jouni Kahelin, Misa Tuomala, Aleksei Kulbachko), 3) Kymin Suunnistajat 1.35.48 (Onni Vepsäläinen, Tuomas Kotro, Tuomas Outinen)

Naiset (3 x 7,9 km)
1) Suunta Jyväskylä 1.24.59 (Liisa Peltonen, Heta Virtanen, Kaisa Klemettinen), 2) Suunta 2000 1.25.07 (Venla Viippola, Anni Salmela, Oili Holopainen), 3) Rastiketut 1.30.12 (Tiina Niemi, Katja Linnainmaa, Maria Hoskari)

Tulokset
Tapahtuman sivut
Kuvia