Kansainvälinen suunnistusliitto (IOF) on päivittänyt rastinmääritteiden ohjeistusta

Uusi rastinmääriteohje tulee voimaan vuoden 2024 alusta ja korvaa edellisen kuusi vuotta voimassa olleen ohjeistuksen. Uusi päivitys sisältää lähinnä hienosäätöä ja vastaa paremmin nykyisiin tarpeisiin ja käytäntöihin.

Uusi ohjeistus on käytössä yhteisesti suunnistukseen ja sprinttisuunnistukseen. Näkyvimpiä uudistuksia ovat esim. määritemerkintä kartan kääntämiselle (kartanvaihto niin, että rata jatkuu paperin toisella puolella). IOF:n ohje suosittelee rastinmääritteille mustaa väriä, mutta myös violetti väri on jatkossakin sallittu, jos se on painoteknisesti käytännöllisempi.

Uusi määriteohje ottaa kantaa myös rastipisteiden valintaan. Jos rastin sijaintia ei pystytä esittämään selkeästi rastinmääritteellä, ei sellainen kohde sovellu rastiksi.

Uudet rastinmääritteet ja symbolivalikot päivittyvät saataville ratamestarisovelluksiin todennäköisesti loppuvuoden aikana.

IOF:n uutinen:
https://orienteering.sport/international-specification-for-control-descriptions-updated/