Vuoden 2024 Viestiliigan kilpailuohjelma

Viestiliiga jatkuu myös kaudella 2024 ja kilpailuohjelma on julkaistu. Tulevana vuonna jatketaan samalla kaavalla kuin edelliset kaksi kautta eli kevätpuolella suunnistetaan kolme osakilpailua, keskikesällä Venlojen ja Jukolan viesti, ja syyskaudella kolme osakilpailua, joista yksi on SM-viesti.

Viestiliigan kilpailuohjelma 2024:

12.4. Kevätyön viesti, Parainen (Pargas IF)
28.4. Finn Spring -viesti, Ilmajoki (RasKu & RaJu)
2.6. Kvarken-viesti, Vaasa (IF Femman)
(15.-16.6. Venlojen ja Jukolan viesti, Kauhava)
25.8. Esi-Jukola, Mikkeli (Navi)
15.9. SM-viesti, Rautalampi (SuoVa & S-JKL)
6.10. Viestiliigan finaali, Salo (AngA)

– Viestiliigan perusrakenne tulee säilymään samanlaisena, ja erilliset osakilpailut ovat pääsääntöisesti kolmen hengen viestejä 30-40 minuutin osuuksilla. Sääntöjä ja ohjeita tarkastellaan vielä tämän kauden jälkeen, jos jotain kehitettävää nousee esiin, toteaa Viestiliigaa hallinoivan Suunnistusliiton tapahtuma- ja seurapäällikkö Timo Saarinen.
– Ensi kauden ohjelmaa on pyritty laatimaan sillä ajatuksella, että se tukisi seurojen valmistautumista suurviesteihin. Kaksi viestiä kisataan ennen Ruotsin Tiomilaa ja kaksi viikkoa ennen Jukolaa on yksi osakilpailu samalla seudulla kuin itse kesäkuun huipennus.

Viestiliigan ISTV:n ja Ruudun lähetykset ovat olleet suosittuja, ja ensi kauden osalta suunnitelmat lähetyksistä tarkentuvat loppuvuoden aikana.

– Suunnistuskausi 2024 on kilpailukalenterin osalta melkoisen haastava. Kansainvälisiä arvokilpailuja on runsaasti ja alkukesä painottuu sprintteihin. Tämä on nyt huomioitu myös kotimaan kalenterissa, jossa toukokuun alkupuolella suunnistetaan kolme sprintin SM-kilpailua, kun myös SM-sprinttiviesti palaa kalenteriin monen vuoden tauon jälkeen.

– Suomessa järjestettävä WMOC sekä Kuopion MC-finaali muokkaavat myös kalenteria totutusta, joten ruuhkaa voi olla. Kansalliset kilpailut julkaistaan Irmaan tällä viikolla siltä osin, kun ne on haettu ja alueella käsitelty, taustoittaa Saarinen kilpailukalenterin kokoamista.