Tampereen Pyrintö juhli Viestiliigan 2023 voittoa sekä naisissa että miehissä

Tampereen Pyrintö vei nimiinsä sekä miesten että naisten Viestiliigan kokonaiskilpailut 2023. Viestiliiga ratkaistiin lauantai-iltana Lapuan Simpsiöllä käydyssä finaalissa, josta joukkueille jaettiin tuplapisteet.

Simpsiön erittäin vaikea maasto ja hämärtyvä ilta antoivat suunnistajille paikoin suuriakin haastetta ja viestissä nähtiin isoja virheitä.

Naisten kokonaisvoitto varmistui Pyrinnölle finaaliosakilpailun kolmossijalla. Lähes tasapisteissä Pyrinnön kanssa ennen finaalia ollut Kalevan Rasti jäi finaalissa yhdeksänneksi ja jäi kokonaiskilpailussa toiseksi.

Tampereen Pyrintö voitti naisten viestiliigan 71 pisteen erolla Kalevan Rastiin.

Finaalin voitto ratkaistiin loppukirissä Rastikarhujen Mira Kaskisen ja Lahden Suunnistajien Elisa Mattilan välillä. Kaskinen oli lopulta niukasti parempi. Kirissä ratkesi myös kokonaiskilpailun kolmossija, jonka Rastikarhut ottivat voitollaan ennen Lahden Suunnistajia. Voittajajoukkueessa Kaskisen lisäksi suunnistivat Suvi Heittola ja Jenny Ojala.

Kausi 2023 Pyrinnön miehille menestyksekäs

Miesten viesti käytiin yösuunnistusviestinä. Tampereen Pyrinnön miehet suunnistivat viestin kolmanneksi. Kun kokonaiskisan johdossa finaaliin lähtenyt Ikaalisten Nouseva-Voima jätettiin finaalin kuudenneksi, nousi Pyrintö Ikaalisten ohi Viestiliigan kokonaisvoittoon.

–  Tiesimme, että tämä maasto on todella tiukka ja heikommat joukkueet tippuvat kyydistä, mikäli itse teemme laadukkaita omia suorituksia. Emme ihan siinä onnistuneet, mutta kokonaisvoiton kannalta riittävästi kuitenkin, Tampereen Pyrinnön Severi Kymäläinen kertoi finaalisuorituksesta.

Kymäläisen mukaan Viestiliigan voitto oli Pyrinnön miehille selkeä tavoite huonosti sujuneen edelliskauden jälkeen.

– Tämä kausi oli myös osoitus siitä, että olemme kykeneviä voittamaan viestejä. Viestiliigassa on monta osakilpailua ja siihen sekaan mahtui toki monenlaisia suorituksia. Lopulta ehkä tasaisuus oli meidän valttimme. Olimme näissä kilpailuissa mukana aina mahdollisimman hyvällä kokoonpanolla. Viestiliigan lisäksi onnistuimme myös Tiomilassa ja Jukolassa, joten tämä kausi oli meille joukkueena kenties historian paras, Kymäläinen jatkoi.

Tampereen Pyrintö voittivat miesten Viestiliigan niukalla erolla Ikaalisten Nousevaan-Voimaan, Helsingin Suunnnistajiin ja Turun Metsänkävijöihin.

Miesten finaaliosakilpailun voitti Helsingin Suunnistajat, jonka ankkuri Topi Syrjäläinen kukisti loppukirissä Turun Metsänkävijöiden Ruslan Glebovin. Naisten tavoin voittokirissä ratkaistiin myös Viestiliigan kokonaiskilpailun kolmostila, jonka vei nimiinsä Helsingin Suunnistajat. Voittajajoukkueessa Syrjäläisen lisäksi viestiä veivät Einari Heinaro ja Veli Kangas.

Miesten Viestiliiga oli lopulta hyvin tiukka, sillä seitsemän osakilpailun jälkeen kärkinelikko mahtui 35 pisteen sisään.

Viestiliigan finaali 23.9.2023, Lapua

Naiset 3 x 5,3 km

1) Rastikarhut 1.51.11 (Suvi Heittola, Jenny Ojala, Mira Kaskinen), 2) Lahden Suunnistajat-37 1.51.14 (Karoliina Ukskoski, Minna Kauppi, Elisa Mattila), 3) Tampereen Pyrintö 1.52.00 (Saila Kinni, Anni Haanpää, Lotta Karhola), 4) Espoon Suunta 1.52.01 (Inari Karppinen, Dominika Mero, Hanne Hilo), 5) Jämsän Retki-Veikot 1.52.13 (Heta Virkajärvi, Venla Taulavuori, Merja Rantanen),

Miehet 3 x 6,5 km

1) Helsingin Suunnistajat 2.01.52 (Einari Heinaro, Veli Kangas, Topi Syrjäläinen), 2) Turun Metsänkävijät 2.01.54 (Jussi Suna, Fricis Spektors, Ruslan Glebov), 3) Tampereen Pyrintö 2.02.33 (Mikko Eerola, Severi Kymäläinen, Aleksi Sorsa), 4) Tampereen Pyrintö 2 2.02.38 (Otto Simosas, Antti Saikko, Anton Kuukka), 5) Kalevan Rasti 2.03.13 (Samuel Heinonen, Miika Kirmula, Santeri Silvennoinen),

Viestiliigan loppupisteet 2023

Naiset
1) Tampereen Pyrintö 665 pistettä, 2) Kalevan Rasti 594, 3) Rastikarhut 585, 4) Lahden Suunnistajat-37 580, 5) Suunta Jyväskylä 518

Miehet
1) Tampereen Pyrintö 665 pistettä, 2) Ikaalisten Nouseva-Voima 645, 3) Helsingin Suunnistajat 640, 4) Turun Metsänkävijät 630, 5) Tampereen Pyrintö 2 514

Tulokset
Kuvia
Viestiliiga
Loppupisteet – naiset
Loppupisteet – miehet