Lumonite SM-yö tulevana viikonloppuna Taipalsaarella

Lappeen Riento järjestää tulevana viikonloppuna 29.-30.9.2023 Taipalsaaren ampuma-alueella Lumonite SM-yösuunnistuksen. Kilpailuiden ilmoittautuminen päättyi 21.9. ja kilpailuihin on ilmoittautunut 1265 kilpailijaa. Perjantaina 29.9. kilpaillaan miesten yleisen sarjan karsinnat ja lauantaina 30.9. kaikkien sarjojen loppukilpailut. Kilpailumaastot ovat paikoin uniikit, sillä viikonloppuna suunnistetaan osin Puolustusvoimien harjoitusmaastoissa, jonne ei yleensä siviilihenkilöt pääse.

– Kilpailu tulee olemaan joka sarjassa erittäin vauhdikas. Esimerkiksi H21 sarjan finaalissa tullaan todennäköisesti juoksemaan melko lähelle 5 min/km vauhteja. Maasto ja radat tarjoavat monipuolisia suunnistushaasteita. Kilpailussa tulee eteen erittäin vauhdikkaita suunnistuspätkiä tasaisella hienolla kankaalla, jossa korostuu suunnassa kulku ja loivienkin muotojen havainnointi. Välillä taas edetään runsaammin maastonmuotoja sisältävällä alueella, joka vaatii tarkkaa kartanlukua ja havainnointia. Kaiken kaikkiaan uskon, että kilpailusuoritus näissä erinomaisissa maastoissa tulee olemaan erittäin miellyttävä kokemus, kuvailee kilpailun ratamestari Heikki Torniainen.

Kilpailut ovat järjestävältä seuralta eittämättä vuoden suurin ponnistus.

– Kilpailuissa on mukana reippaasti yli sata talkoolaista, joita ilman emme kykenisi kilpailuja toteuttamaan. Kilpailualueen rakentaminen alkaa torstaina ja purku jatkunee aikaiseen maanantaiaamuun, toteaa Lappeen Riennon toiminnanjohtaja Julius Taskinen.

– Toteuttaminen vaatii esimerkiksi yli 500 metriä puutavaraa, merkittävän määrän printtejä, 51 kiloa kahvia, satoja metrejä voimavirta- että valosähkökeloja sekä noin pari kymmentä tapahtumatelttaa, jatkaa Taskinen.

Kilpailunjohtaja Ari Torniainen on tyytyväinen kilpailujärjestelyihin ja muistuttaa, että kilpailuja on valmisteltukin seurassa jo parin vuoden ajan.

– Olemme tyytyväisiä, että Suomen Suunnistusliitto luottaa Riennon kokeneeseen talkooporukkaan. Kilpailuiden myöntäminen on samalla osoitus, että seuramme toimii hyvin. Haluamme myös jatkossa profiloitua isojen kilpailujen järjestäjäksi, kertoo Ari Torniainen.

Torniainen osoittaa kiitoksensa myös maanomistajille.

– Erittäin suuri kiitos kuuluu Maasotakoululle ja kaikille kilpailualueen maanomistajille, he todella mahdollistavat tämän tapahtuman yhdessä upeiden yhteistyökumppaniemme kanssa, kiittelee kilpailunjohtaja Torniainen.Yhteydenotot:
Julius Taskinen
+358 50 3435 500
julius.taskinen@lappeenriento.fi

Lappeen Riennon tiedote