Suunnistuksen SM-kisaputki jatkuu viikonloppuna Lahdessa ja Hollolassa

Suunnistuksen syksyn SM-kilpailuputki jatkuu viikonloppuna Päijät-Hämeessä, kun suunnistajat mittelevät paremmuudestaan sprintissä ja viesteissä.

Lauantaina käydään SM-sprintti Lahden Suunnistajat-37:n järjestämänä Sibeliustalolta. Viikonloppu jatkuu sunnuntaina Hälvälässä, kun Hollolan Urheilijat-46 järjestää SM-viestin samasta kilpailukeskuksesta, josta käytiin vuoden 2018 Jukolan ja Venlojen viesti.

Sprintistä näyttöjä EM-kisoihin

Lauantain sprintti on SM-arvonsa lisäksi tärkeä näytön paikka syksyn arvokisoihin. Suunnistuksen sprinttimatkojen EM-kilpailut käydään lokakuussa Italiassa ja lauantain kilpailu on yksi syksyn kahdesta näyttökilpailusta. Syksyn toinen näyttökilpailu on reilun viikon kuluttua 17. syyskuuta Tampereen Hervannassa järjestettävä knockout -sprintin SM-kilpailu.

SM-sprintissä jaetaan mitalit myös nuorten ja ikäkausiurheilijoiden sarjoissa. Kaikkiaan Lahdessa kilpailee yli 1700 suunnistajaa. Kilpailu alkaa kello 8.30 karsintakilpailulla. Finaalit käydään kello 13 alkaen. Pääsarjojen finaalit käynnistyvät kello 15.

SM-viesti Viestiliigan viimeistä edellinen osakilpailu

Sunnuntain SM-viestissä kilpailevat niin ikään nuoret ja kokeneemmat suunnistajat. Kaikkiaan kisaan on ilmoittautunut 2000 suunnistajaa. Yleisen sarjan SM-viestit ovat samalla Viestiliigan kuudes eli viimeistä edellinen osakilpailu. Naisissa liigan kärkipaikkaa pitää Tampereen Pyrintö ennen Kalevan Rastia. Miehissä ykköspaikalla on tasapisteissä Tampereen Pyrintö ja Ikaalisten Nouseva-Voima. Viestiliigan finaali käydään reilun kahden viikon kuluttua Lapualla.

Viikonlopun suunnistuskilpailuja on mahdollista seurata ISTV:n ja Ruudun välityksellä. Lauantain sprinttilähetys alkaa kello 14.50.  SM-viestin lähetys alkaa sunnuntaina kello 10.45 ja kestää arviolta kello 13.45 asti. SM-viestissä kilpailevat ensin miehet ja sitten naiset.

Viikonlopun aikataulu

Lauantai 9.9.2023 SM-sprintti, Lahti
Klo 8.30 Karsintakilpailu
Klo 13.00 Finaalien ensimmäinen lähtö (muut sarjat)
Klo 14.50 TV-lähetys alkaa
Klo 15.00 Pääsarjojen finaalien ensimmäinen lähtö

Sunnuntai 10.9.2023 SM-viesti, Hollola
Klo 10.45 TV-lähetys alkaa
Klo 11.00 Miesten viestin lähtö
Klo 12.35 Miesten viestin voittaja arviolta maalissa
Klo 11.50 Naisten viestin lähtö
Klo 13.30 Naisten viestin voittaja arviolta maalissa

Linkkejä:

SM-sprintin sivut
SM-viestin sivut
Sprintin lähetys:
ISTV
Ruutu
SM-viestin lähetys:
ISTV
Ruutu

Viestilliigan pistetilanne
Naiset
Miehet

Viestiliigan sivut