Suunnistuksen SM-pitkä matka Kolin ja Pielisen kainalossa

Syyskuun SM-kilpailut käynnistyvät Kalevan Rastin järjestämänä pitkän matkan kilpailuilla Pohjois-Karjalassa 2.-3.9.

Pitkä matka tunnetaan suunnistuksen kuninkuusmatkana, jossa suunnistustaidon ohella mitataan kestävyyttä. SM-viikonlopun rasitusta lisää lauantain karsinta, josta 50 parasta naista ja miestä etenevät sunnuntain finaaliin. Naiset suunnistavat finaalissa hieman alle 10 kilometrin radan, jolla voittajan ihanneaika on noin 75 minuuttia. Miesten radan pituus on noin 13 kilometriä, ja voittoaika painuu yli puolentoista tunnin.

Kilpailumaasto on Kolin vaarajonon eteläistä jatketta. Maaston suurin korkeusero on noin 160 m, mikä on poikkeuksellista Suomen oloissa. Maastosta ei ole aiemmin tehty suunnistuskarttaa. Mestaruudet ratkaistaan yli 30:ssä sarjassa, joita on tarjolla 15-vuotiaista aina 90-vuotiaisiin. Kilpailukeskuksen läheisyydessä on hieman tasaisempaa maastoa, johon lyhyimmät radat on saatu suunniteltua sopiviksi eri ikäsarjoille.


Karjalaisen netti-tv välittää suunnistuksen pitkän matkan SM-kisojen finaalipäivän käänteet, ratkaisuhetket ja tunnelmat Enosta.

Selostajana Jani Leinonen ja kommentaattorina Simo-Pekka Fincke.

Suora lähetys su 3.9. alkaen klo 11. Seuraa lähetystä Karjalaisen verkkosivuilla osoitteessa www.karjalainen.fi/live

Lähetys on Karjalaisen tilaajien nähtävissä.

Karjalaisen digi-tilauksen pääsee tekemään osoitteesta karjalainen.fi/tilaa tai vuorokaudeksi.