Mannermaisia ratoja Nuorten Jukolassa Sveitsissä 

Tulevana viikonloppuna 19.-20.8. kilpaillaan suunnistuksen Nuorten Superviikonloppu Hyvinkään Sveitsissä. Lauantaina kilpaillaan Nuorten Jukola, joka on aikuisten Jukolan tavoin seitsenosuuksinen, mutta joukkueessa on sekä tyttöjä että poikia 12-vuotiaista 18-vuotiaisiin.

Tämänvuotiseen viestiin on ilmoittautunut 164 joukkuetta, mikä tarkoittaa yhteensä 1148 nuorta suunnistajaa. Määrä on palannut pandemiaa edeltäneiden vuosien tasolle. Kotimaisten lisäksi mukana on joukkueita Virosta, Norjasta, Walesista sekä Espanjasta.

Kilpailukeskus sijaitsee Hyvinkään Perttulan kentällä jäähallin välittömässä läheisyydessä, ja radat kulkevat Sveitsin ulkoilualueen metsässä. Kilpailumaastossa tiheä ulkoilureittiverkosto tarjoaa vauhdikasta etenemistä, mutta suuret korkeuserot ja paikoitellen tiheä kasvillisuus tarjoavat ratamestarille loistavan tilaisuuden haastaa nuorten fysiikka ja suunnistustaito.

Kilpailun lähtö tapahtuu klo 11.00 ja voittajajoukkueen arvioidaan tulevan maaliin klo 14.00. Nuorten Jukola televisioidaan ISTV- ja Ruutu-palveluissa.

Sunnuntaina kilpaillaan 16-20-vuotiaiden sarjoissa INOV-8 –liigan finaalit pitkän matkan metsäsuunnistuskilpailuna. Alle 14-vuotiaille on tarjolla valtakunnallinen Kompassi-tapahtuma, jossa henkilökohtaisessa sprinttikilpailussa kerätään pisteitä myös alueiden väliseen kilpailuun.

Kilpailun järjestää Hyvinkään Rasti yhteistyössä Suomen Suunnistusliiton ja Kaukametsäläiset ry.:n kanssa.

Tervetuloa Nuorten Jukolaan Hyvinkäälle!

Lisätiedot:
Riikka Ahoniemi
tiedottaja, Nuorten Jukola 2023
+358405410881
kilpailut.tiedotus@hyvinkaanrasti.fi

Linkit