Ruska Saarela ja Samuel Pökälä pyöräsuunnistuksen pitkän matkan SM-kultaa

Pyöräsuunnistuksen SM-kilpailut jatkuivat sunnuntaina Jurvassa ampumahiihtostadionin maastoissa pitkän matkan kilpailulla.

Naisten kilpailussa Kokkolan Suunnistajien Ruska Saarela onnistui kirkastamaan SM-sprintin hopean pitkän matkan kullaksi reilun minuutin erolla Tampereen Pyrinnön Kaarina Nurmiseen. Pronssille ajoi Tampereen Pyrinnön Saara Yli-Hietanen.

– Ajo oli minulla vielä hankalan tuntuista, kun taustalla on ollut selkävaivoja, mutta taisi se kisa olla fyysisesti hankalaa muillekin. Suunnistuksessa tuli pikkuvirheitä, mutta tämä viikonloppu muistutti positiivisesti siitä, että suunnistus kyllä sujuu kun keskittyy. Maalissa mestaruus oli pieni yllätys, mutta hyvillä mielin tästä jatketaan eteenpäin. Ensi viikolla on lähtö Tsekkiin leirille ottamaan MM-kisojen maastotyypit haltuun. Kunnon puolesta tilanne on jo hyvä, ja ennen MM-kisoja hoidetaan vaivat kuntoon ja hiotaan suunnistus tarkaksi niin hyvä tulee, kertoi mestari Ruska Saarela.

Naisten parhaat. Kuvaaja: Niko Latva

Miesten kilpailussa Asikkalan Raikkaan Samuel Pökälä ajoi viikonlopun tuplamestariksi, mutta OK Botnian André Haga piti mestaruuskamppailun loppuun asti jännänä. Haga otti hopeaa vain kymmenen sekunnin erolla Pökälään ja Vaasan Suunnistajien Miika Nurmi ajoi pronssille.

– Alussa minulla tuli muutama hermoiluvirhe ja yksi huono oiko rastille. Pari kertaa näin kolme minuuttia edellä lähtenyttä Andé Hagaa, ja arvioin ajaneemme aika tasatahtiin. Loppuradalla piti olla vielä aika tarkkana, ja siinä minulla tuli yksi pieni ohiajo, jossa kisa olisi voinut kääntyä toisin. Ajo kulki hyvin, mutta suunnistuksessa oli vielä hermoilua. Pitää vaan malttaa ja keskittyä enemmän kartanlukuun, siinä teema seuraavan kuukauden ajanjaksolle ennen MM-kisoja, suunnitteli Suomen mestari Samuel Pökälä.

Miesten parhaat. Kuvaaja: Niko Latva
Tulokset – pyöräsuunnistuksen SM pitkä matka 16.7.2023, Jurva

Naiset (34,0km): 1) Ruska Saarela Kokkolan Suunnistajat 1.29.20, 2) Kaarina Nurminen Tampereen Pyrintö 1.30.38, 3) Saara Yli-Hietanen Tampereen Pyrintö 1.33.35, 4) Antonia Haga OK Botnia 1.38.00, 5) Essi Hakala Vaasan Suunnistajat 1.39.17, 6) Jutta Nurminen Valkeakosken Haka 2.01.46.

Miehet (42,0km): 1) Samuel Pökälä Asikkalan Raikas 1.37.04, 2) André Haga OK Botnia 1.37.14, 3) Miika Nurmi Vaasan Suunnistajat 1.45.48, 4) Kare Kaskinen Ulvilan Ura 1.47.04, 5) Pekka Niemi Kankaanpään Suunnistajat 1.47.14, 6) Jussi Laurila Jalasjärven Jalas 1.47.41, 7) Teemu Kaksonen Ylistaron Kilpa-Veljet 1.49.06, 8) Tomi Nykänen Lahden Suunnistajat-37 1.50.34, 9) Petrus Hanhijärvi Espoon Akilles 1.54.21, 10) Juha Lilja Tampereen Pyrintö 1.55.34.