Ikaalisten Nouseva-Voima ja Lahden Suunnistajat-37 voittivat Lakeuden viestin

Suunnistuksen Viestiliigan kolmas osakilpailu käytiin Seinäjoen Nurmossa sunnuntaina. Miesten kilpailussa kärkeen ylsivät tutut joukkueet. Naisten viestissä erot repesivät suureksi avausosuudella, mutta seuraavilla osuuksilla kilpa tiivistyi ja voitto ratkaistiin vasta loppukirissä.

Savolainen ratkaisi voiton kipsi kädessä

Miesten kaksi ensimmäistä osuutta etenivät tasaisissa merkeissä. Viimeisellä osuudella Turun Metsänkävijät, Ikaalisten Nouseva-Voima ja Tampereen Pyrintö erottuivat muilta heti ensimmäisillä rasteilla. Seuraavilla kilometreillä kävi selväksi, että ikaalislaisten ankkurilla Eetu Savolaisella oli vahvin jalka.

Savolainen loukkasi kaatuessaan kätensä aiemmin toukokuussa kilpaillessaan ja on suunnistanut kipsi kädessä kaksi viikkoa.

– Lääkäri sanoi, ettei käden kanssa saa kaatua uudestaan ja sitä on pitänyt varoa. Viikko sitten Tiomilassa ja eilen SM-keskimatkalla oli siinä suhteessa aika haastava maasto. Tänään oli maastossa onneksi vähän helpompi pohja. Oma tekeminen oli vahvaa, kolmosrastin jälkeen en nähnyt ketään muita, Savolainen kertoi.

Voittajajoukkueessa kahta ensimmäistä osuutta suunnistivat Juho Ylinen ja Joona Huila.

Vajaa minuutti voittajien perässä Turun Metsänkävijöiden Samu Heiska ja Tampereen Pyrinnön Mikko Eerola kävivät loppukirikamppailun kakkostilasta, missä turkulaisten Heiska oli vahvempi. Pyrintö oli kolmas ja tamperelaisten kahden voiton putki katkesi. Pyrintö suunnisti kaikesta huolimatta edelleen vahvasti, sillä se on saanut kaksi joukkuetta viiden parhaan joukkoon kaikissa kauden Viestiliigan kolmessa kilpailuissa.

Minna Kauppi laittoi kaasun pohjaan lopussa

Naisten viestin avausosuudella SK Pohjantähden Sari Anttonen sai revittyä reilun eron muihin. Kymmenes joukkue oli vaihdossa vasta lähes kolme minuuttia perässä. Toisella osuudella erot tiivistyivät huomattavasti ja kahden minuutin sisällä vaihtoi 16 joukkuetta. Ankkuriosuuden puolivälissä voittokamppailussa oli vielä mukana yhdeksän joukkuetta, mutta tiukkojen hajontarastien jälkeen Lahden Suunnistajien Minna Kauppi ja SK Pohjantähden Kirsi Nurmi irtosivat muilta.

Viimeisellä kilometrillä kaksikko eteni tasatahtia, mutta lopussa Minna Kauppi oli fyysisesti vahvempi ja varmisti voiton Lahden Suunnistajille.

– Tiukkoja rastipisteitä oli koko ajan. Oli pakko hiljentää vauhtia, mutta isoja virheitä ei tullut, kun eteni rastilta rastille. Lopussa oli helpompia juoksuvälejä ja siinä laitoin kaasua pohjaan, Kauppi kertasi ratkaisuhetkiä.

Lahden Suunnistajat eivät ole yltäneet kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa kärkeen, mutta voitto Nurmossa lupaa hyvää kolmen viikon kuluttua käytävään Venlojen viestiin

– Meillä on positiivinen ongelma, kun on paljon kovia naisia, jotka eivät kaikki mahdu ykkösjoukkueeseen. Viimeinen näytön paikka Venlojen viestiin on parin viikon päästä Helsinki O-Gamesissa, Lahden Suunnistajien joukkueen avannut Karoliina Ukskoski kertoi.

Toista osuutta voittajajoukkueessa vei Anna Närhi.

SK Pohjantähti oli naisten kisan toinen ja Rastikarhut kolmas.

Suunnistuksen Viestiliigan 3. osakilpailu Lakeuden viesti 28.5.2023, Seinäjoki

Miehet 3 x 7,4 km

1) Ikaalisten Nouseva-Voima 1 1.55.03 (Juho Ylinen, Joona Huila, Eetu Savolainen), 2) Turun Metsänkävijät 1 1.55.51 (Esa Huttunen, Jussi Suna, Samu Heiska), 3) Tampereen Pyrintö 1 1.55.52 (Antti Saikko, Aleksi Sorsa, Mikko Eerola), 4) Tampereen Pyrintö 2 1.56.45 (Topias Helminen, Otto Simosas, Anssi Huostila), 5) Helsingin Suunnistajat 1 1.56.57 (Lauri Syrjäläinen, Veli Kangas, Einari Heinaro)

Naiset 3 x 6,1 km

1) Lahden Suunnistajat-37 1 1.54.58 (Karoliina Ukskoski, Anna Närhi, Minna Kauppi), 2) SK Pohjantähti 1 1.55.05 (Sari Anttonen, Saana-Maria Rahko, Kirsi Nurmi), 3) Rastikarhut 1 1.55.21 (Suvi Heittola, Tiina Niemi, Mira Kaskinen), 4) Espoon Suunta 1 1.55.28 (Inari Karppinen, Silva Kemppi, Hanne Hilo), 5) Suunta Jyväskylä 1 1.55.32 (Helmi Karkiainen, Matilda Latvala, Veera Klemettinen),

Viestiliigan pistetilanne 3/ 7 osakilpailun jälkeen

Miehet

1) Tampereen Pyrintö 280 pistettä, 2) Ikaalisten Nouseva-Voima 280, 3) Turun Metsänkävijät 245, 4) Tampereen Pyrintö -2 225, 5) Helsingin Suunnistajat 190

Naiset

1) Tampereen Pyrintö 235 pistettä, 2) Lahden Suunnistajat-37 225, 3) Pargas IF 220, 4) Kalevan Rasti 214, 5) Paimion Rasti 190

Tulokset
Viestiliiga
Lakeuden viestin sivut