Olli Ojanaho suunnisti viidenneksi maailmancupin keskimatkalla

Artikkelikuva: Erik Borg

Suunnistuksen maailmancup jatkui lauantai-iltana Norjan Østfoldissa keskimatkan kilpailuilla.

Olli Ojanaho suunnisti parhaana suomalaisena hienosti sijalle viisi. Miesten 5,8 kilometrin kilpailu päättyi jälleen Norjan Kasper Harlem Fosserin voittoon. Toiselle sijalle suunnisti Sveitsin Matthias Kyburz ja kolmanneksi Ruotsin Gustav Bergman.

Ojanaho jäi voittajalle 1.46 ja kolmanteen sijaan kertyi eroa 1.16 minuuttia.

Olli Ojanaho Kuvaaja: Erik Borg

– Ihan hyvä fiilis. Oli paljon hyvää. Lopussa jäi vielä parannettavaa, mutta on tässä kauden aikana kisoja tulossa, niin ihan hyvältä näyttää tässä vaiheessa.

Jossiteltavaa jäi vielä, sillä lopussa Ojanaholle sattui harmittava noin minuutin virhe, kun Ojanaho paikallisti itsensä kartalla väärään kohtaan.

– Oli semmoinen vaaleanvihreän, vähän epämääräisen alueen ylitys. Sinne tullessa näin maastossa omasta mielestä aika selkeän kumpareen, mutta se olikin ilmeisesti vain nenämuodolla kartassa. Samaistin siitä vähän väärin ja sitten samaistin koko loppuvälin. Lopussa tajusin, että olen tullut sata metriä vinoon.

Miika Kirmula oli jälleen päivän toiseksi paras suomalainen ja uusi kolmannentoista sijan. Keskimatkan rata oli Kirmulalle odotettua helpompi, silti harmittava virhe lopussa pudotti sijoitusta lopputuloksissa.

– Olen ihan tyytyväinen. Joitain virheitä tuli ja vikalla seisoskelu harmittaa. Oli niin tiukka kisa, että siinä meni varmaan useita sijoja, mutta ihan tyytyväinen olen.

Marika Teini ylsi parhaana suomalaisnaisena sijalle kuusi ja Venla Harjun täydensi naisten päivää, kun nousujohteinen kilpailu päättyi seitsemänteen sijaan.

Naisten 4,8 kilometrin pituinen keskimatka oli jälleen ruotsalaisten kaksoisvoiton juhlaa. Tällä kertaa Sara Hagström pystyi lyömään Tove Alexanderssonin kymmenellä sekunnilla ja otti ensimmäisen henkilökohtaisen maailmancupin osakilpailun voittonsa. Kolmanneksi suunnisti Natalia Gemperle, jonka kansalaisuus on vaihtunut tälle vuodelle venäläisestä sveitsiläiseksi.

Teinin alkumatka oli varovaista ja pienten virheiden sävyttämää.

– Yllättäen sitten lähti sujumaan paremmin, kun Tove sai kiinni pitkällä välillä. Sen jälkeen mentiin aika eri mikroreittejä, mutta siinä sai taas vähän semmoisesta aggressiivisuudesta kiinni ja lopussa sentään pystyin kuittaamaankin Toven, Teini kertaa kisan kulkua.

Harju karisti keskimatkan kilpailun aikana pitkää matkaa värittäneet virheet ja  sijalle 27 päätyneen suorituksen aiheuttaman pettymyksen.

– Pitkällä matkalla oli vaikeuksia juosta ja se vaikutti suorittamiseenkin. En saanut ihan keskityttyä karttaan. Pidettiin palaveri valmentajien kanssa eilen ja sain käännettyä ajatukset pelkästään kartan lukemiseen. Olen kyllä tyytyväinen, että pystyin tekemään hyvän suorituksen, Harju summaa.

Norjan maailmancupin avauskierros päättyy sunnuntaina 30.4. viesteihin.

Tulokset – Suunnistuksen maailmancup pitkä matka 27.4.2023, Østfold, Norja

Miehet: 1) Kasper Harlem Fosser NOR 33.55, 2) Matthias Kyburz SUI 34.11, 3) Gustav Bergman SWE 34.25, 4) Emil Svensk SWE 35.37, 5) Olli Ojanaho FIN 35.41, 6) Lucas Basset FRA 35.43, … 13) Miika Kirmula FIN 36.17, 22) Topi Syrjäläinen FIN 36.59, 28) Akseli Ruohola FIN 37.19, 31) Touko Seppä FIN 38.01, 40) Elias Kuukka FIN 38.54, 53) Aleksi Sorsa FIN 40.27, 58) Eetu Savolainen FIN 41.08

Naiset: 1) Sara Hagström SWE 34.58, 2) Tove Alexandersson SWE 35.08, 3) Natalia Gemperle SUI, 4) Hanna Lundberg SWE 35.55, 5) Simona Aebersold SUI 36.29, 6) Marika Teini FIN 36.43, 7) Venla Harju FIN 37.01, … 16) Amy Nymalm FIN 38.59, 22) Anna Haataja FIN 39.29, 26) Eeva-Liina Ojanaho FIN 39.37, 33) Milja Väätäjä FIN 39.55, 34) Miia Niittynen FIN 40.02, 44) Maija Sianoja FIN 41.37

Kaikki tulokset

Suunnistusliiton kuvapankki

GPS-seuranta ja kartat

Miehet

Naiset