Kokeilumahdollisuus: kilpailu ilman RR-sarjaa

Suunnistusseuroilla on mahdollisuus hakea erillislupa järjestää vuoden 2023 suunnistustapahtumassa 10-vuotiaiden tai nuorempien lasten sarja ilman viitoitettua rastireittisarjaa (RR).

Kaudella 2023 valitaan hakemusten perusteella muutama kansallinen kilpailu, joille myönnetään mahdollisuus poiketa suunnistukseen määritellystä lajisäännöstä 9.32., jonka mukaan H10 ja D10-sarjoissa tulee järjestää vähintään RR-sarja.

Näistä (maasto-)suunnistustapahtumista kerätään osallistujien ja seurojen kokemuksia ja huomioita. Palautteen perusteella Suunnistusliiton työryhmät pohtivat jatkotoimenpiteitä ja -linjauksia vastaavan mahdollisuuden sallimiseksi myös jatkossa.

Rastireittiä ei pääasiallisena alle 10-vuotiaiden kilpailumuotona olla kuitenkaan poistamassa.

Erillisluvan myöntämiseksi tulee täyttää hakemus ja osoittaa, että maasto ja ratamestarityö mahdollistavat turvalliset ja SSL:n ohjeistuksen mukaiset suorat 10-vuotiaiden radat. Hakemus tulee tehdä viimeistään 2kk ennen tapahtumaa.

Huomioitavaa:

  • Poikkeuslupaa ei voi hakea alueelliseen Kompassi-tapahtumaan, joka on lasten matalan kynnyksen tapahtuma.
  • Katso SSL:n ohjeistus suorista 10-vuotiaiden radoista. Sähköinen ratamestarikirja: https://sslkoulutus.fi/ratamestarikirja/0850-alle-10-vuotiaiden-radat/
Lajisääntö 9.32
Suunnistustehtävän mukaan sarjat H10 ja D10 voidaan jakaa sarjoihin A (normaalisuunnistus), RR (rastireitti) (katso 17.2) ja TR (tukireitti) (katso 17.3) sekä sarjat H12 ja D12 sarjoihin A (normaalisuunnistus) ja TR (tukireitti). Yleisessä kilpailussa tulee suunnistuksen sarjoissa H10 ja D10 järjestää vähintään RR-sarja. Sprinttisuunnistus katso 18.32.
https://www.suunnistusliitto.fi/system/wp-content/uploads/2022/11/Lajisaannot_2022_1123.pdf

 

Tästä kokeilusta on tehty päätös Suunnistusliiton seuratoimintaryhmässä 11.10.2022. Hakemukset käsittelevät ja luvat myöntävät yhteistyössä Suunnistusliiton nuoriso- ja koulutuspäällikkö Katri Lindeqvist sekä tapahtuma- ja seurapäällikkö Timo Saarinen.

Tiedustelut: Katri Lindeqvist katri.lindeqvist@suunnistusliitto.fi puh. 0443236657