Miehet pronssilla opiskelijoiden MM-kilpailujen viestissä

Opiskelijoiden MM-kilpailut päättyivät sunnuntaina Sveitsin Magglingenissä viestikilpailuun.

Suomen joukkue onnistui vielä viimeisenä päivänä pysymään mitalivauhdissa, kun miesten joukkue Teemu Oksanen, Aaro Aho ja Topi Syrjäläinen suunnisti pronssille. Voiton otti Ruotsi ja hopeaa isäntämaa Sveitsi.

Teemu Oksanen, Aaro Aho ja Topi Syrjäläinen

Miesten joukkueen suoritukset sujuivat nousujohteisesti.

– Alkumatkalla tuli hieman arvottua, ja siinä syntyi kärkeen eroa. Loppumatkan pystyin taistelemaan hyvin, ja kokonaisuutena suoritus oli sellainen riittävä, kertoi aloitusosuuden Teemu Oksanen.

– Juoksuni oli kokonaisuutena hyvä, ja tein sellaista varmaa viestisuunnistusta. Lopussa oli aika haastavia tiheikkörasteja, jossa sain kärkijoukkueiden selkiä näkyviin, ja onnistuin nostamaan mukavasti sijoituksia. Oli hieno tuoda viesti vaihtoon kärjen tuntumassa, iloitsi toisen osuuden Aaro Aho.

– Ankkuriosuudelle lähdettiin tiukassa paikassa, kun puolen minuutin sisällä lähti kahdeksan kärkijoukkuetta matkaan. Yksi pieni virhe tuli alkumatkalla, jossa kärkijoukkue Ruotsi pääsi karkuun. Maltoin silti suunnistaa hyvin, ja tein huolella omaa työtä. Onnistuin lopun vaikeatkin rastit hyvin, ja leimantarkastuksen jälkeen sijoituksen noustua yhdellä pääsimme juhlimaan pronssia, kertoi joukkueen ankkuri Topi Syrjäläinen.

Naisten kilpailu ratkesi sekuntikamppailussa Ranskan voittoon. Sveitsi otti hopeaa kuusi sekuntia voittajaa perässä ja Ruotsi pronssia. Suomen joukkue Inka Nurminen, Elisa Mattila ja Ida Haapala suunnisti neljänneksi 17:n sekunnin erolla voittajaan.

Tulokset – suunnistuksen opiskelijoiden MM-kilpailujen viesti 21.8.2022, Magglingen, Sveitsi

Naiset: 1) Ranska (Maelle Beuavir, Florence Hanauer, Cécile Calandry) 1.55.12, 2) Sveitsi (Eliane Deininger, Sofie Bachmann, Katrin Müeller) 1.55.18, 3) Ruotsi (Vilma von Krusenstjerna, Klara Axelsson, Frida Vikström) 1.55.23, 4) Suomi (Inka Nurminen, Elisa Mattila, Ida Haapala) 1.55.29

Miehet: 1) Ruotsi 1.59.50 (Simon Hector, Simon Imark, Viktor Svensk), 2) Sveitsi (Pascal Buchs, Timo Suter, Fabian Aebersold) 2.01.03, 3) Suomi (Teemu Oksanen, Aaro Aho, Topi Syrjäläinen) 2.01.31