Espoon Suunta voitti Nuorten Jukolan Kotkassa

Espoon Suunta voitti nuorten suunnistajien suurviestin Nuorten Jukolan lauantaina Kotkassa.

Voittajajoukkue pysytteli kärjen tuntumassa koko seitsemän osuuden viestin ajan. Kuudennella osuudella nuorten maajoukkuesuunnistaja Silva Kemppi otti kärjen kiinni ja nosti espoolaiset yli kahden ja puolen minuutin johtoasemaan. Ankkuriosuudella Juho Noponen otti omat rastinsa hallitusti ja toi joukkueensa selvään voittoon.

– Kyllä se jännitti, kun Silva tuli oman osuutensa kovaa ja petasi hyvät paikat, mutta jännitys unohtuu, kun kartan saa käteen. Tiesin eron olevan sellaisen, että jos teen puhtaan suorituksen, niin kenenkään ei pitäisi tulla ohi. Yleisörastilla huudettiin, että ero on jo neljä minuuttia. Se antoi tietynlaisen helpotuksen ja oli kyllä hieno tulla maaliin voittajana, Noponen kuvaili tuntemuksiaan.

Voittajajoukkueen viidestä ensimmäisestä osuudesta vastasivat Martta Kankaanpää, Anton Kemppi, Eemil Veikkola, Anni Jantunen ja Kasper Hilo.

Espoolaiset ovat suunnistaneet Nuorten Jukolan kärkipaikoilla jo viiden vuoden ajan, mutta ennen lauantain kilpailua voitto on karannut muille seuroille. Joukkue ei kuitenkaan lähtenyt tavoittelemaan voittoa väkisin, vaan ykköstila irtosi tavoitteen mukaisilla hyvillä yksittäisillä osuussuorituksilla.

– Kaikilla juoksijoilla oli taktiikkana tehdä oma perushyvä suoritus. Monta kertaa olemme olleet kakkosia ja itsekin olen ollut niissä joukkueissa mukana. Kun vihdoin tulee voitto, niin tuntuuhan se hyvältä, Silva Kemppi iloitsi.

Kakkossijaa Kotkassa juhli Lynx. Kaksi vuotta sitten viestin voittanut kirkkonummelaisseura nousi kahdella viimeisellä osuudella kymmenen kärjen ulkopuolelta toiseksi Salla Isoherrasen ja Tatu Aaltosen vauhdikkaiden suoritusten ansiosta. Eroa voittajiin oli maalissa reilut kaksi minuuttia. Tampereen Pyrintö suunnisti kolmanneksi kolme minuuttia Espoon Suunnan takana.

Kärkikolmikko erottui selvästi muista, sillä muut joukkueet jäivät kilpailussa jo yli kymmenen minuuttia voittajille.

Kaikkiaan Nuorten Jukolaan osallistui 137 seitsenhenkistä joukkuetta. Suomen lisäksi joukkueita oli mukana myös Virosta ja Latviasta.

Tulokset, Suunnistuksen Nuorten Jukola Kotkassa 20.8.2022

1) Espoon Suunta (Martta Kankaanpää, Anton Kemppi, Eemil Veikkola, Anni Jantunen, Kasper Hilo, Silva Kemppi, Juho Noponen) 3:18:11, 2) Lynx (Meeri Kurttila, Florian Fritzén, Pietari Tuominen, Tuuli Miettinen, Kaapo Närvä, Salla Isoherranen, Tatu Aaltonen) 3:20:17, 3) Tampereen Pyrintö (Linnéa Davidsson, Eemil Koskinen, Saku Repo, Selma Turpeinen, Joona Kivistö, Isabella Lillqvist, Tuomas Leinamo) 3:21:13, 4) Helsingin Suunnistajat 3:28:19, 5) Jämsän Retki-Veikot 3:28:40

Kaikki tulokset
Nuorten Jukolan sivut