Ida Haapala hopealla ja Anu Tuomisto pronssilla opiskelijoiden MM-kisojen pitkällä matkalla

Opiskelijoiden MM-kilpailut jatkuivat torstaina pitkällä matkalla Sveitsin Magglingenissä.

Suomalaiset jatkoivat kisoissa mitalivauhdissa, kun Ida Haapala suunnisti naisten kilpailussa hopealle ja Anu Tuomisto pronssille. Voiton otti Sveitsin Katrin Mueller lähes neljän minuutin erolla Haapalaan.

– Rata oli aika fyysinen, nousua kertyi paljon ja juoksuvauhti oli kova, mutta tarkkana sai silti olla joidenkin rastien kanssa. Myös reitinvalintavälejä oli tarjolla muutamia, kertoi Haapala radasta.

– Kisan alussa koitin ottaa varman startin ja päästä hyvin sisään kisaan, mikä onnistui. Juoksu ei tuntunut erityisen pirteältä, mutta ilmeisesti kulki kuitenkin ihan hyvin. Osalle rasteista olisi voinut poluilta lasketella vähän nopeammin, ja niissä kohdissa tuli ehkä hieman takkiin. Tein matkalla muutaman virheen, mutta sain korjattua ne onneksi melko nopeasti. Voin olla kuitenkin ihan tyytyväinen hallittuun suoritukseen sekä sijoitukseen, iloitsi hopeamitalisti Ida Haapala.

Myös pronssimitalisti Anu Tuomisto iloitsi hyvästä sijoituksestaan.

– Sijoitus oli positiivinen yllätys, mutta suoritus jätti aika paljon hampaankoloon. Sekä huonoja reitinvalintoja että rastinottovirheitä tuli useampi, mutta onneksi suoritus ei ihan karannut käsistä. Toki suorituksessa oli paljon hyvääkin, mutta tällaisessa kisassa virheitä ei saisi tehdä yhtään. Tykkäsin maastosta ja radasta, siitä kiitokset järjestäjille, kertoi Anu Tuomisto.

Miesten kilpailussa kulta matkasi myös isäntämaahan, kun Sveitsin Fabian Aebersold otti voiton. Suomalaismiehistä kymppijoukkoon onnistuivat seitsemänneksi sijoittunut Aaro Aho ja kahdeksanneksi Topi Syrjäläinen.

Tulokset – suunnistuksen opiskelijoiden MM-kilpailujen pitkä matka 18.8.2022, Magglingen, Sveitsi

Naiset: 1) Katrin Mueller SUI 1.13.01, 2) Ida Haapala FIN 1.16.47, 3) Anu Tuomisto FIN 1.17.27, …22) Siiri Silvennoinen FIN 1.24.09, 26) Milja Väätäjä FIN 1.25.12

Miehet: 1) Fabian Aebersold SUI 1.18.43, 2) Simon Imark SWE 1.19.14, 3) Mathieu Yves Perrin FRA 1.19.31, … 7) Aaro Aho FIN 1.22.39, 8) Topi Syrjäläinen FIN 1.23.04, 16) Touko Seppä 1.25.09