Suunnistuksen SM-järjestäjiä valittu vuodelle 2025

Suunnistuksen vuoden 2025 SM-keskimatkan ja viestin järjestäjät on valittu. SM-keskimatkan järjestävät Kalevan Rasti ja Liperin Taimi Suunnistus. Viestin järjestäjäksi valittiin Ikaalisten Nouseva-Voima.

Nyt valitut järjestäjät seulottiin keväällä käynnissä olleen uudelleenhaun myötä.

– SM-keskimatkan osalta hakukriteerinä ollut soveltuvuus Kuopion MM-kisojen valmistautumiseen rajasi hakijoita, mutta lopputulos on hyvä ajatellen myös maajoukkueen matkaa kohti MM-kotikisoja. Todennäköisesti R1- ja R2-sarjat kilpaillaan peräkkäisinä päivinä, mikä poikkeaa nykyisestä mallista, kertoo liiton tapahtuma- ja seurapäällikkö Timo Saarinen.

Kauden 2023 kilpailukalenteri on myös rakentumassa. SM-kisojen osalta täydennyksiin olisi vielä tarvetta hiihto- ja pyöräsuunnistuksessa, mm. pitkien matkojen kilpailut ovat vailla järjestäjää.