Suomi viidenneksi paras maa maailmancupin sprinttiviestissä

Suomen joukkue Marika Teini, Miika Kirmula, Akseli Ruohola ja Venla Harju sijoittui viidenneksi suunnistuksen maailmancupin ensimmäisen kierroksen päätöspäivänä käydyssä sprinttiviestissä.

Sprinttiviestin kärkikolmikko oli Ruotsi, Sveitsi ja Norja. Sunnuntain kilpailua hallitsi järjestäjämaa Ruotsi, joka sai kaikki neljä mukana ollutta joukkuettaan kahdeksan parhaan joukkoon. Suomen ykkösjoukkue tuli maaliin yhdeksäntenä, mutta virallisiin tuloksiin otetaan mukaan vain kunkin maan parhaan joukkueen tulos. Suomi jäi kärkeen kaksi minuuttia ja 18 sekuntia.

Päävalmentaja Thierry Gueorgioun mukaan Suomi on sprinttiviestissä takamatkalla huippumaihin nähden.

– Meidän tasoeromme Ruotsiin, Sveitsiin ja Norjaan on suuri. Lisäksi muutamalta muulta maalta puuttui kovia nimiä tästä kilpailusta, joten esimerkiksi Tsekki ja Iso-Britannia ovat kovia MM-kisoissa. Meidän pitää tehdä lisää töitä ja parantaa kokonaisuutta askel askeleelta, päävalmentaja totesi.

Päävalmentaja myönsi, että aikaa MM-kisoihin on vähän, joten ihmeitä ei enää tehdä. Hän tosin muistutti, että MM-kisoissa jokaisella maalla on vain yksi joukkue sprinttiviestissä, joten lajin jättimaiden laaja taso ei näy samalla tavalla MM-tuloksissa kuin maailmancupissa.

Suomella oli sprinttiviestissä mukana neljä joukkuetta. Kakkosjoukkue oli 19:s, kolmosjoukkue 20:s ja nelosjoukkue 28:s. Kaikkiaan sprinttiviestiin lähti 54 joukkuetta.

Kirmula viikonlopun valopilkku

Boråsin kolmena kisapäivänä kilpailtiin samoilla matkoilla kuin kesäkuun lopun MM-kilpailuissa: henkilökohtaisessa sprintissä, knockout-sprintissä ja sprinttiviestissä. Parasta suomalaisantia oli Miika Kirmulan kuudes sija lauantain knockout-sprintissä.

– Miikalla on selvästi itseluottamusta knockout-formaatissa ja lauantain kuudes sija antoi varmasti sitä lisää. Finaalissa hän ei ollut vielä valmis taistelemaan terävimmistä kärkijoista, mutta uskon, että Tanskan MM-radat sopivat Miikalle paremmin kuin nyt Ruotsissa. Lisäksi MM-kisoihin on vielä aikaa valmistautua, päävalmentaja sanoi.

Akseli Ruoholan ja Marika Teinin suoritukset jäivät niin ikään positiivisina mieleen. Lisäksi vielä juniori-ikäisen Elisa Mattilan avausosuus sunnuntain sprinttiviestissä ilahdutti päävalmentajaa.

– Ruohola ja Teini eivät yltäneet huippusijoituksiin viikonlopun kisoissa, mutta molemmat urheilijat näyttivät joissakin starteissa pystyvänsä parhaimmillaan erittäin koviin suorituksiin, hän jatkoi.

Suunnistuksen MM-kilpailut käydään sprinttimatkoilla Tanskan Koldingissa, Fredericiassa ja Vejlessä 26.–30. kesäkuuta.

Tulokset maailmancupin sprinttiviesti 29.5.2022, Borås, Ruotsi

1)Ruotsi (Lina Strand, Martin Regborn, Emil Svensk, Karolin Ohlsson) 55:20, 2) Sveitsi (Simona Aebersold, Joey Hadorn, Matthias Kyburz, Elena Roos) 55:56, 3) Norja (Ane Dyrkorn, Håvard Sandstad Eidsmo, Kasper Fosser, Andrine Benjamisen) 56:36, 4) Iso Britannia (Charlotte Ward, Jonathan Crickmore, Nathan Lawson, Megan Carter Davies) 57:06 5) Suomi (Marika Teini, Miika Kirmula, Akseli Ruohola, Venla Harju) 57:38

Täydelliset lopputulokset, jossa mukana kaikki sprinttiviestiin osallistuneet joukkueet