Suomen joukkue suunnistuksen MM-kisoihin on valittu

Artikkelikuvassa  Marika Teini – Kuvaaja: IOF / William Hollowell

Suomen joukkue suunnistuksen MM-kisoihin on valittu, ja suunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Thierry Gueorgiou toteaa viikonloppuna päättyneen maailmancupin avauskierroksen merkanneen paljon joukkueen valintaprosessissa.

– Vaikka maastot eivät olleet Ruotsin maailmancupissa täysin samankaltaiset kuin kuukauden kuluttua Tanskan MM-kisoissa, niin saimme silti niistä tärkeitä näyttöjä. Maailmancupin kilpailut olivat äärimmäisen tiukkoja, ja sellaiset kilpailut valmistavat urheilijoita parhaalla tavalla kohti kauden pääkilpailuja. Miehille maailmancupin avaus oli melko haasteellinen, mutta he kaikki ovat osoittaneet alkukauden aikana vahvoja suorituksia, ja uskon että parhaana päivänä he voivat haastaa maailman parhaita sprinttereitä, miettii päävalmentaja Gueorgiou.

Maajoukkueen valmistautuu huolella viimeiset viikot kohti kauden pääkilpailuja.

– Meillä on nyt kasassa hyvä joukkue, jossa etenkin naisten puolella on vaihtelevuutta kokemusjakaumassa, ja hyvä joukkueen tuki auttaa myös yksilöitä kohti pääkilpailuja. Kokoonnumme vielä tämän viikon lopulla viimeistelyleirille Tanskaan, jossa simuloimme MM-kisojen suorituksia sekä ohjelmaa myös logistiikat ja aikataulut huomioiden, kuvailee Gueorgiou joukkueen huolellista valmistautumista.

Suomen suunnistuksen MM-joukkue 2022

Naiset: Ida Haapala, Espoon Suunta (SR vara, KO, S vara), Venla Harju, Tampereen Pyrintö (SR, KO, S), Inka Nurminen, Jämsän Retki-Veikot (KO vara, S), Marika Teini, Kalevan Rasti (SR, KO, S)
Varalla: Veera Klemettinen

Miehet: Tuomas Heikkilä, Helsingin Suunnistajat (SR vara, KO, S vara), Miika Kirmula, Kalevan Rasti (SR, KO, S), Aleksi Niemi, Tampereen Pyrintö (KO vara, S), Akseli Ruohola, MS Parma (SR, KO, S)
Varalla: Teemu Oksanen

SR = sprinttiviesti, KO = knock-out sprintti, S = sprintti

Suunnistuksen MM-kilpailut käydään sprinttimatkoilla Tanskan Koldingissa, Fredericiassa ja Vejlessä 26.–30. kesäkuuta.