Tampereen Pyrintö ja MS Parma voittoihin Viestiliigan toisessa osakilpailussa Askolassa

Artikkelikuvassa MS Parman Akseli Ruohola.

Tampereen Pyrintö voitti naisten ja MS Parma miesten viestin suunnistuksen Viestiliigan toisessa osakilpailussa Askolassa sunnuntaina. Lumisissa olosuhteissa käydyt viestit ratkesivat vasta viimeisillä osuuksilla.

Naisten kilpailussa Tampereen Pyrinnön Venla Harju ja Espoon Suunnan Ida Haapala vuorottelivat kärkipaikalla. Viesti kääntyi Pyrinnön eduksi vasta aivan lopussa, kun viitisen metriä Haapalasta jäänyt Harju valitsi nopeamman uran viimeiselle rastille.

Venla Harju

– Olin jo melkein luovuttamassa, mutta Ida juoksi polkua pidemmälle, kun itse oikaisin suorempaa maaston kautta. Se oli parempi valinta, Harju kertasi viestin ratkaisuhetkiä.

Voitto oli tärkeä sekä Harjulle henkilökohtaisesti, mutta myös koko seuralle kaksi viikkoa ennen Ruotsin klassikkoviestiä Tiomilaa.

– Ainoana metsäkilpailuna ennen Tiomilaa tämä oli tärkeä onnistuminen itselleni. Tämän perusteella uskallan juosta siellä ankkuriosuutta. Seurallekin teki hyvää, kun meillä oli kaksi joukkuetta hyvillä sijoilla, Harju totesi.

Harjun kanssa voittajajoukkueessa suunnistivat Saila Kinni ja Anni Haanpää. Espoon Suunta jäi voittajista 15 sekuntia. Kärkikaksikon kanssa viimeiselle osuudelle lähtenyt Rastikarhut oli kolmas reilut neljä minuuttia voittajista.

Tampereen Pyrintö

Miesten viestissä MS Parman Akseli Ruohola lähti viimeiselle osuudelle kolmantena, mutta nappasi kärjen kiinni ja meni menojaan. Vakuuttavaa työtä tehnyt Ruohola toi Parman maaliin vajaa puoli minuuttia ennen muita. Mynämäestä ja Liedosta oleva seura pääsi pitkästä aikaa tuulettamaan viestivoittoa. Joukkueessa suunnistivat Ruoholan lisäksi Arto Talvinen ja Topi Penttinen.

MS Parma

– Lähdin tekemään omaa työtä ja sain nopeasti flow-tilan päälle, vain yhden virheen osuudellaan tehnyt Ruohola tiivisti suorituksensa.

– Onnistuminen täällä tuo itseluottamusta. Se riittää pitkälle, kun jokainen tekee virheettömän suorituksen ja luottaa omaan tekemiseen. Tätä lähdemme hakemaan myös Ruotsista, Ruohola viittasi kahden viikon kuluttua käytävään Tiomilaan.

Loppukirin kakkossijasta voitti Koovee ennen Kalevan Rastia.

Viestiliigan naisten kokonaistilanteessa Tampereen Pyrintö ja Rastikarhut ovat tasapisteissä kärkipaikalla. Miehissä johtopaikkaa pitää Koovee ennen Helsingin Suunnistajia. Jäljellä on viisi osakilpailua. Seuraavan kerran Viestiliigaa suunnistetaan toukokuun lopussa Kangasalla.

FinnSpring-viestin kärkijoukkueiden tulokset

Miehet  (7,3+7,3+7,7) : 1) MS Parma 2.06.04 (Arto Talvinen, Topi Penttinen, Akseli Ruohola, 2) Koovee 2.06.26 (Lauri Sild, Kenny Kivikas, Timo Sild, 3) Kalevan Rasti 2.06.32 (Maxime Rauturier, Santeri Silvennoinen, Lauri Nenonen)

Naiset  (5,6+5,6+6,0) : 1) Tampereen Pyrintö 2.00.20 (Saila Kinni, Anni Haanpää, Venla Harju), 2) Espoon Suunta 2.00.35 (Hanne Hilo, Silva Kemppi, Ida Haapala), 3) Rastikarhut 2.04.41 (Suvi Heittola, Elli Peltomäki, Mira Kaskinen)

Kaikki tulokset

Viestiliigan kokonaistilanne 2/7 osakilpailun jälkeen

Naiset
1) Rastikarhut  ja Tampereen Pyrintö 180 pistettä, 3) Pargas IF 135, 4) Espoon Suunta 128, 5) Rastikarhut 2 126

Miehet
1) Koovee 190 pistettä, 2) Helsingin Suunnistajat 165, 3) Tampereen Pyrintö ja Turun Metsänkävijät 5) MS Parma 128

Viestiliigan seuraavat osakilpailut

28.5.2022 Hämeen Rastiviesti (Kangasala)
18.-19.6.2022 Venlojen ja Jukolan viesti (Mynämäki)
21.8.2022 Kymen Rastiviesti (Kotka)
11.9.2022 Suunnistuksen SM-viesti (Hämeenlinna)
17.9.2022 Viestiliigan finaali (Porvoo)