Suomen joukkue pyöräsuunnistuksen EM-kilpailuihin

Pyöräsuunnistuksen EM-kilpailut käydään 19.-22.5. Liettuan Ignalinassa. Kilpailuissa ohjelmassa on aikuisten EM-kilpailujen lisäksi nuorten 20- sekä 17-vuotiaiden EM-kilpailut.

Pyöräsuunnistusmaajoukkue on valmistautunut kattavalla leirityksellä alkavaan kansainväliseen kilpailurupeamaan, ja pyöräsuunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Mika Häkkinen kertoo joukkueen olevan hyvässä kunnossa.

– Myöhäisestä keväästä huolimatta maajoukkue on päässyt sekä kotimaan että ulkomaan leireillä valmistautumaan hyvin EM-kisoihin, ja jalkeilla on varmasti iskukykyinen joukkue niin aikuisten kuin nuortenkin sarjoissa. Mukana on useita viime kesän MM-mitalisteja ja kevään leirien perusteella myös nälkäisiä ja kovakulkuisia haastajia. Uutuutena oman mausteensa tuo kaudelle 2022 esitelty U23-sarja, jonka maailmancup alkaa EM-kilpailujen ohessa, kertoo pyöräsuunnistuksen päävalmentaja Mika Häkkinen.

Suomen pyöräsuunnistuksen EM-joukkue

Naiset (8): Antonia Haga OK Botnia, Essi Hakala Vaasan Suunnistajat, Marika Hara Koovee, Ruska Saarela Kokkolan Suunnistajat, Henna Saarinen Koovee, Ingrid Stengård OK Trian, Eveliina Välimaa Vaasan Suunnistajat (U23), Saara Yli-Hietanen Tampereen Pyrintö (U23), Terhi Kaksonen Rasti-Jussit*
* Terhi Kaksonen täydentää joukkuetta Henna Saarisen jäädessä pois.

Miehet (9): Anders Blomster Vaasan Suunnistajat, André Haga OK Botnia, Teemu Kaksonen Ylistaron Kilpa-Veljet (U23), Kare Kaskinen Ulvilan Ura, Juha Lilja Tampereen Pyrintö (U23), Miika Nurmi Vaasan Suunnistajat (U23), Tomi Nykänen Lahden Suunnistajat -37 (U23), Pasi Pyykönen Kankaanpään Suunnistajat (pitkä matka), Samuel Pökälä Asikkalan Raikas

Nuorten 20-v. EM-joukkue

Naiset (4): Pihla Häkkinen Hiiltomiehet, Kaarina Nurminen Tampereen Pyrintö, Lotta Voutilainen Jyväskylän Pyöräilyseura, Silja Yli-Hietanen Tampereen Pyrintö

Miehet (2): Paulus Hanhijärvi Espoon Akilles, Aapo Liponkoski Tampereen Pyrintö

Nuorten 17-v. EM-joukkue

Tytöt (6): Kaisla Häkkinen Hiiltomiehet, Aino Kankaanpää Lapuan Virkiä, Emma-Riikka Laamanen Tarpian Suunta, Emma Lång Kuopion Suunnistajat, Salla Mustikkamaa Hiiltomiehet, Annika Rantanen Koovee

Pojat (3): Rasmus Huhtamäki Pietarsaaren Hiihtäjät, Eevert Kenttämies Koovee, Eemil Koskinen Hiiltomiehet