Suunnistuksen Viestiliiga jatkuu sunnuntaina Askolassa

Suomalaisen suunnistuksen kevätklassikko FinnSpring-viikonloppu käydään lauantaina ja sunnuntaina itäisellä Uudellamaalla Askolassa. Sunnuntain viestikilpailu on samalla Viestiliigan toinen osakilpailu.

Viime päivien lämpimistä säistä huolimatta kilpailumaastossa on edelleen paikoin reilustikin lunta. Tämä ei ole karkottanut suunnistajia, sillä sunnuntain kolmen osuuden viesteissä nähdään 65 naisten ja peräti 99 miesten joukkuetta.

Viime vuonna Viestiliigan kokonaisvoiton miesten puolella napannut Tampereen Pyrintö käynnisti kuluvan kauden Kevätyön viestin neljännellä sijalla. Sunnuntaina punapaidat ovat valmiina haastamaan muita Askolassa.

– Mukana on paljon joukkueita ja tämä on monelle seuralle viimeinen katsastuskilpailu ennen Tiomilaa. Odotankin tiukkaa ja hyvätasoista viestiä, kertoo Pyrinnön ykkösjoukkueessa sunnuntaina suunnistava Otto Simosas.

Pyrintö oli pääsiäisenä Ruotsissa hakemassa tuntumaa toukokuun alussa Ruotsissa järjestettävän Tiomila-viestin maastotyyppiin. Samalla testattiin naapurimaan joukkueiden tasoa kansallisissa viesteissä. Leirin viestikilpailut jättivät Simosaksen mukaan vielä parannettavaa.

– Meno oli vähän ailahtelevaa aivan kuten Kevätyön viestissäkin. Tasapainoinen joukkuesuoritus on vielä puuttunut, mutta haemme sitä sunnuntaina useamman joukkueen voimin, hän jatkaa.

Porvoon seudulta lähtöisin oleva Simosas pitää sunnuntain kisanäyttämöä tyypillisenä itäuusimaalaisena maastona, jossa yhdistyvät parempikuluiset avokalliomäet sekä etenemistä hidastava perinteinen talousmetsä.

– Tämä on monelta osin erinomainen harjoitus myös ensi vuoden Porvoon Jukolaa ajatellen. Kilpailu ratkeaa suunnistamalla, Simosas lupaa.

Vajaan kahden viikon takaisessa kauden avauksessa Naantalissa voittoja juhlivat porilainen Rastikarhut naisissa ja tamperelainen Koovee miehissä. Nämä seurat johtavat luonnollisesti myös Viestiliigan kokonaistilannetta.

Sunnuntain viestit televisioidaan Viaplaylla. Lähetys alkaa kello 10.20. Naisten viesti käynnistyy kello 10.30 ja miesten viesti klo 12.10.

Lisätietoja

Viestiliigan loppukauden 2022 ohjelma

24.4.2022 FinnSpring, Askola
28.5.2022 Hämeen Rastiviesti, Kangasala
18.-19.6.2022 Venlojen ja Jukolan viesti, Mynämäki
21.8.2022 Kymen Rastiviesti, Kotka
11.9.2022 Suunnistuksen SM-viesti, Hämeenlinna
17.9.2022 Viestiliigan finaali, Porvoo