Hiihtosuunnistuksen MM-joukkue on valittu

Hiihtosuunnistuksen MM-joukkue on valittu. Kilpailut käydään Keminmaassa maaliskuun puolivälissä 14.-19.3.2022.

Suomen MM-joukkue

Naiset (8): Kaisa Klemettinen Suunta Jyväskylä, Salla Koskela Lounais-Hämeen Rasti, Sonja Mörsky Keuruun Kisailijat, Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti, Tuuli Suutari Kouvolan Suunnistajat, Satu Tuomisto Vaasan Suunnistajat, Heta Virtanen Suunta Jyväskylä, Sari Vääränen Kouvolan Suunnistajat

Miehet (8): Tuomas Kotro Kymin Suunnistajat, Matias Maijala Lapin Veikot, Tero Linnainmaa Kyrös-Rasti, Ville-Petteri Saarela Keminmaan Urheilijat, Miska Tervala Rastivarsat, Eevert Toivonen Pirkkalan Hiihtäjät, Misa Tuomala Suunta Jyväskylä, Aapo Viippola Sonkajärven Pahka

Hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Tapani Partanen odottaa lähestyviä kotikisoja innolla.

– Meillä on koossa kotikisoihin menestysvalmis ja hyvä joukkue. Aika moni urheilija sairasteli EM-kisojen jälkeen koronaa, mutta nyt joukkueen terveystilanne on kokonaisuudessa hyvä. Kisoissa suorituskyky aina mitataan, ja viime viikonlopun SM-kisojen jälkeen minulla on hyvä tunne joukkueen vahvasta suorituskyvystä. Kotikisoja on odotettu pitkään, ja on mukava päästä niissä tositoimiin, kertoo Tapani Partanen.

Hiihtosuunnistusmaajoukkue kokoontuu MM-kisojen alla pariksi päiväksi Rovaniemelle viimeistelemään kisavalmistautumista.

– Kisavirettä hiotaan vielä Sonkajärven SM-kisoissa ja Ranuan Optiwax-cupin finaalissa ennen MM-startteja. Valmistautumisessa on nyt suurimmat työt tehty, ja sitten valmistaudutaan nauttimaan sen hedelmistä, kuvailee Tapani Partanen.


Suomen nuorten hiihtosuunnistuksen MM-joukkue

Julkaistu jo aiemmin 15.2.2022.

Naiset (20 v.): Lotte-Line Ekström MS Parma, Oili Holopainen Suunta 2000, Maria Hoskari Rastiketut, Nina Kärnä Sonkajärven Pahka, Vilma Pesu Rajamäen Rykmentti, Venla Viippola Suunta 2000. Vara: Elisa Pirilä MS Parma.

Miehet (20 v.): Rauli Aho Valkeakosken Haka, Niklas Ekström MS Parma, Wille Laitamäki MS Parma, Roope Lemberg Rasti-Jussit, Seeti Salonen Valkeakosken Haka, Karri Stevander Kuortaneen Kunto. Vara: Miika Muotka Ounasvaaran Hiihtoseura.

Suomen nuorten hiihtosuunnistuksen EM-joukkue

Tytöt (17 v.): Sanni Hoskari Rastiketut, Johanna Naskali Kyrös-Rasti, Eeva-Liina Ojanaho Ounasvaaran Hiihtoseura, Anni Salmela Suunta 2000. Vara: Alisa Kiiski Kymin Suunnistajat.

Pojat (17 v.): Joona Hirvilahti Vehkalahden Veikot, Eemil Koskinen Pirkkalan Hiihtäjät, Pyry Riissanen Espoon Akilles, Onni Vepsäläinen Kymin Suunnistajat. Vara: Ville Lemberg Rasti-Jussit.