Tuomas Kotro ja Salla Koskela hiihtosuunnistuksen SM-sprintin mestarit

Kymin Suunnistajien Tuomas Kotro ja Lounais-Hämeen Rastin Salla Koskela ottivat pääsarjojen mestaruudet hiihtosuunnistuksen SM-sprintissä Valkeakoskella. Kilpailut pidettiin erinomaisissa lumiolosuhteissa Korkeakankaan hiihtokeskuksessa Valkeakosken Hakan järjestäminä.

Iltapäivän finaalikilpailussa radat hyödynsivät Korkeakankaan korkeuseroja, jonne nuoret ratamestarit Seeti Salonen sekä Aaro Aho olivat laatineet kiitosta saaneet hiihtosuunnistusradat.

Kymin Suunnistajien Tuomas Kotro hallitsi suorituksensa erinomaisesti ja otti mestaruuden 14 sekunnin erolla Pirkkalan Hiihtäjien Eevert Toivoseen. Toivosen jälkeen pronssia otti Keminmaan Urheilijoiden Ville-Petteri Saarela.

– Alkuradasta tarjottiin hyvin ylämäkeä, ja lähdin siinä pienessä uraverkostossa maltilla liikkeelle. Pitkällä välillä otettiinkin alamäkeen kunnon vauhdit, ja sen jälkeen oli pienipiirteisempää. Osasin tunnistaa tänään ne teknisimmät paikat, ja siellä otin suunnistukseen enemmän ennakkoa. Se oli mukava suunnistusrata, jossa sai vaihdella suunnistusrytmiä, kuvaili Tuomas Kotro.

– Tänään hiihdossa oli viime viikkoa paremmin energiaa, eikä vauhti alkanut puuduttamaan. Keminmaan maaliskuun MM-kilpailut ovat jo vahvasti mielessä. Aiemmista vuosista oppineena annan kropan palautua nyt rasituksista huolella, enkä lähde kokeilemaan mitään. Hyvien kisojen kautta haetaan sitten hyvä noste kohti kisoja, suunnitteli päivän mestari Tuomas Kotro.

Naisten kilpailussa Lounais-Hämeen Rastin Salla Koskela hiihtosuunnisti mestariksi puolen minuutin erolla Suunta Jyväskylän Kaisa Klemettiseen. Pronssia otti Rajamäen Rykmentin Mervi Pesu 13 sekunnin erolla Klemettiseen.

– Oli kyllä kiva suunnistuksellinen ja tiukka rata tänään. Oma suoritus onnistui pääosiltaan, mutta vähän tuolla radan korkeimmalla kohdalla sekoilin, ja menin edestakaisin. Sen jälkeen otinkin seuraavan syherikön erityisen tarkasti, kertoi päivän voittaja Salla Koskela.

Myös Koskelan ajatuksissa siintää Keminmaan MM-kisat.

– Tässä pitää tätä valmistautumista rakennella hieman uudestaan rankan EM-reissun jälkeen, mutta tämän päivän suoritus oli itselle hyvä näyttö positiivisesta kunnosta. Nyt kalenterissa on kisoja tarjolla lähes joka viikonloppu, ja niiden kautta on hyvä lähteä kohti MM-kisoja, mietti Salla Koskela.

Valkeakoskella kilpailut jatkuvat vielä sunnuntaina hiihtosuunnistuksen SM-sprinttiviesteillä.

Tulokset – hiihtosuunnistuksen SM-sprintti 12.2.2022, Valkeakoski

Naiset: 1) Salla Koskela Lounais-Hämeen Rasti 15.12, 2) Kaisa Klemettinen Suunta Jyväskylä 15.42, 3) Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti 15.55, 4) Tuuli Suutari Kouvolan Suunnistajat 15.58, 5) Sanni Oikkonen Ounasvaaran Hiihtoseura 16.54, 6) Marika Hara Koovee 17.05, 7) Heta Virtanen Suunta Jyväskylä 17.28, 8) Mirka Suutari Kouvolan Suunnistajat 17.37, 9) Johanna Niittymäki Koovee 17.53, 10) Sanna Pusa Keuruun Kisailijat 18.07

Miehet: 1) Tuomas Kotro Kymin Suunnistajat 15.16, 2) Eevert Toivonen Pirkkalan Hiihtäjät 15.30, 3) Ville-Petteri Saarela Keminmaan Urheilijat 15.52, 4) Tero Linnainmaa Kyrös-Rasti 16.23, 5) Joona Huila Hiisirasti 16.49, 6) Hannu-Pekka Pukema Rastivarsat 16.56, 7) Tuomas Outinen Kymin Suunnistajat 17.06, 8) Antti Saikko Lappeen Riento 17.25, 9) Lauri Linnainmaa Kyrös-Rasti 17.44, 10) Väinö Kotro Kymin Suunnistajat 17.46