Jyväskylä ja Kouvola hiihtosuunnistuksen SM-sprinttiviestin mestarit Valkeakoskella

Artikkelikuva: Misa Tuomala, Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä ja Kouvolan Suunnistajat veivät pääsarjojen mestaruudet SM-hiihtosuunnistuksen pariviestissä Valkeakosken Korkeakankaalla.

Taivaalta tarjoiltiin lumisadetta, mutta hiihto-olosuhteet säilyivät silti mainioina. Maasto oli samanlaista haastavaa pienipiirteistä urastoa kuin edellisen päivänkin kilpailussa, joka käytiin yksilösprintissä.

– Paljon oikoja on tehty, mutta urat ovat hyvässä kunnossa, latupartion Rauli Aho kertoi iltapäivällä.

Miesten pääsarjan kilpailu pysyi tiukkana loppuun saakka. Toisesta osuudesta lähtien kärkipaikkaa pitänyt Suunta Jyväskylä pysyi johdossa loppuun saakka. Ankkuri Janne Häkkinen oli maalissa lopulta 41 sekuntia ennen Kyrös-Rastin Tero Linnainmaata ja 48 sekuntia ennen Kymin Suunnistajien Tuomas Kotroa.

Janne Häkkinen, Suunta Jyväskylä

Kultajoukkueessa suunnistivat Misa Tuomala ja Janne Häkkinen Suunta Jyväskylästä. Hopealle suunnistivat Kyrös-Rastin veljekset Lauri ja Tero Linnainmaa. Pronssia otti Kymin Suunnistajat joukkueella Tuomas Outinen ja Tuomas Kotro. Kaikki kärkijoukkueet tulivat maaliin minuutin sisällä.

Kouvolan Suunnistajat

Naisten pääsarjan kilpailussa oli käänteitä. Voiton veivät Kouvolan Suunnistajien Suutarin siskokset, jotka onnistuivat kolmannelta osuudelta lähtien kasvattamaan eroaan. Hopeakamppailu käytiin Rajamäen Rykmentin ja Suunta Jyväskylän välillä, lopulta Suunta Jyväskylän Kaisa Klemettisen hyväksi. Klementtisellä oli maalissa kärkeen eroa 2 minuuttia. Pronssille suunnisti Rajamäen Rykmentti.

Kultaa voittaneet Mirka ja Tuuli Suutari kiittelivät vaativia ratoja ja maastoa.

– Ei ihan puhtaasti ratoja pystynyt vetämään. Tällä kelillä vauhtia riitti, joten tietoisesti joutui rauhoittamaan, että pysyi kartalla. Vaikeiden vuosien jälkeen menestys tuntuu hyvältä, Mirka Suutari hymyilee.

Suunta Jyväskylän hopeajoukkueessa suunnistivat Heta Virtanen ja Kaisa Klemettinen. Pronssille suunnistivat Rajamäen Rykmentin äiti ja tytär, Mervi ja Vilma Pesu.

Naisten palkitut.

Kaikkiaan sunnuntain kilpailuun osallistui reilu 300 kilpailijaa.

Tulokset – hiihtosuunnistuksen SM-sprinttiviesti 13.2.2022, Valkeakoski

Miehet (6 x 2,7 km):  1) Suunta Jyväskylä 1 58.26 (Misa Tuomala, Janne Häkkinen), 2) Kyrös-Rasti 1 59.07 (Lauri Linnainmaa, Tero Linnainmaa), 3) Kymin Suunnistajat 1 59.14 (Tuomas Outinen, Tuomas Kotro), 4) Espoon Akilles 1 1.04.22 (Jani Riissanen, Pyry Riissanen), 5) Kuusamon Erä-Veikot 1 1.06.44 (Juha Martikainen, Santeri Aikio), 6) MS Parma 2 1.07.15 (Henrik Väisänen, Peeter Pihl), 7) Suunta Jyväskylä 2 1.07.20 (Matti Linna, Kalle Häkkinen), 8) Pohjankyrön Rasti 1 1.09.03 (Toni Saari, Petri Saari), 9) Pirkkalan Hiihtäjät 1 1.13.31 (Eevert Toivonen, Vilhelm Toivonen), 10) OK 77 1 1.14.45 (Jonny Donner, Eljas Talja).

Naiset (6 x 2,4 km): 1) Kouvolan Suunnistajat 1 1.03.57 (Mirka Suutari, Tuuli Suutari), 2) Suunta Jyväskylä 1 1.06.14 (Heta Virtanen, Kaisa Klemettinen), 3) Rajamäen Rykmentti 1 1.06.53 (Vilma Pesu, Mervi Pesu), 4) Keuruun Kisailijat 1 1.08.11 (Sanna Pusa, Milka Reponen), 5) Koovee 1 1.08.39 (Marika Hara, Johanna Niittymäki), 6) Kouvolan Suunnistajat 2 1.15.02 (Henna Pylvänäinen, Säde Suutari), 7) Ounasvaaran Hiihtoseura 1 1.19.08 (Sanni Oikkonen, Aino Rantala), 8) Vaasan Suunnistajat 1 1.21.55 (Nella Keskinen, Satu Tuomisto), 9) Rasti-Jussit 1 1.26.22 (Johanna Kriikkula, Emilia Melender), 10) Kuusamon Erä-Veikot 1 1.31.25 (Ella Nurmi, Krista Vohlakari).

kisajärjestäjä Valkeakosken Hakan tiedote