Suunnistusliitto ja Maaseudun Tulevaisuus yhteistyöhön

Suomen Suunnistusliitto ja Maaseudun Tulevaisuus ovat solmineet kaupallisen yhteistyösopimuksen, joka astui voimaan kuluvan vuoden 2022 alusta ja on kestoltaan kaksivuotinen. Sopimus sisältää option jatkosta.

Kaupallinen yhteistyö tulee näkymään ennen kaikkea niin huippu- kuin harrastesuunnistuksen markkinoinnissa sekä molempien kumppaneiden tunnettuuden lisäämisessä.

– Me olemme Suunnistusliitossa tavoitelleet mediayhteistyötä, jonka avulla pystymme välittämään oikean kuvan tapahtumamääriltään runsaasta sekä sisällöllisesti hauskasta ja luontoystävällisestä lajista, jota suunnistus aidoimmillaan on. Tehty sopimus Maaseudun Tulevaisuuden kanssa antaa meille erinomaisen mahdollisuuden jakaa tietoa areenamme metsän merkityksestä myös henkilökohtaisena hyvinvoinnin tuojana ja toisaalta laajemmin metsien tärkeästä roolista maapallon hiilinieluina Suunnistusliiton toimitusjohtaja, Mika Ilomäki sanoo ja jatkaa:

– Lisäksi mediayhteistyö Maaseudun Tulevaisuuden kanssa avaa meille vaikuttavan kanavan tehdä monipuolista toimintaamme paremmin tunnetuksi. Suunnistus tunnetaan parhaiten sen huipputapahtumien, kuten Jukolan viestin ja MM-kisojen kautta, mutta sen lisäksi meillä on monta muuta perinteikästä suunnistustapahtumaa sekä koko maan kattavaa harrastesuunnistus- ja kuntorastitoimintaa. Harrastetoiminnalla haluamme madaltaa ihmisten luonnossa liikkumisen kynnystä ja edistää suomalaisten hyvinvointia kautta maan. Laajan harrastetoiminnan lisäksi toimintamme kärkenä ovat myös lapset ja nuoriso sekä heille suunnattu monipuolinen sekä kattava seura- ja tapahtumatoiminta.

Viestimedian asiakaskokemusjohtaja Micaela Kopponen uskoo, että Maaseudun Tulevaisuuden ja Suunnistusliiton kaupallisesta yhteistyöstä tulee olemaan iloa molemmille osapuolille.
– Näemme, että pystymme tarjoamaan Suunnistusliitolle median, jossa on helppo nostaa esiin suunnistuksen monipuolisia harrastusmahdollisuuksia. Suunnistusliitto taas tarjoaa meille mahdollisuuden luoda suhteita kattaviin harrastajamääriin valtakunnallisesti. Lisäksi yhteistyön kautta pystymme nostamaan esiin metsien mahdollisuuksia ja niiden tärkeää roolia suomalaisessa yhteiskunnassa, joka on meille yhteinen intressi, Kopponen kertoo.

– Kiinnostuimme yhteistyöstä Suunnistusliiton kanssa, koska näimme mielenkiintoiset mahdollisuudet erityisesti yhteiseen toimintaan maakunnissa. Näemme, että Maaseudun Tulevaisuudella on juureva, yli satavuotinen historia maaseudun ja metsän elinkeinonharjoittajien puolestapuhujana, mistä haluamme pitää vastakin kiinni. Uskomme, että yhteistyön myötä pystymme nostamaan esiin erityisesti metsäuutisointia ja avaamaan metsäosaamistamme laajemmallekin yleisölle, Kopponen kertoo ja lisää vielä odottavansa seuraavan kahden vuoden yhteistyöstä hyvin hedelmällistä, joka toivottavasti näkyy ja kuuluu maakunnissa ympäri Suomen.