Suomen hiihtosuunnistusmaajoukkue jatkaa valmistautumista kohti ensi viikolla alkavia EM-kilpailuja

Hiihtosuunnistuksen EM-kilpailujen järjestelyt Bulgarian Chepelaressa jatkuvat tiiviisti IOF:n määrittelemät terveysturvallisuusohjeet huomioiden, ja Suomen joukkue jatkaa suunnitellusti kisoihin valmistautumista.

EM-kilpailujen ohjelmassa on viisi kilpailumatkaa, ja Suomen joukkue lähtee matkaan 13:n urheilijan voimin. Tässä vaiheessa joukkueen kokoonpanossa tapahtui muutamia muutoksia, sillä miehissä Tuomas Kotro, Tero Linnainmaa sekä Ville-Petteri Saarela jättäytyivät EM-joukkueesta pois keskittyen huolelliseen valmistautumiseen maaliskuun Kemin ja Keminmaan MM-kisoihin. Lisäksi naisten EM-joukkueeseen nousi vahvistuksena varapaikalta mukaan Vaasan Suunnistajien Satu Tuomisto.

Osa hiihtosuunnistusmaajoukkueesta viimeistelee kisakuntoaan Pajulahden urheiluopiston alppimajoissa, sillä Bulgariassa kilpaillaan vuoristomaisemissa yli 1 700 metrin korkeudella merenpinnasta. Chepelaren alue tunnetaan paikallisesti suosittuna hiihtokeskuksena, mutta hiihtosuunnistajat pääsevät nauttimaan uusista maastoista, sillä aikaisempia hiihtosuunnistuskarttoja ei ole kilpailualueilta tehty.

Hiihtosuunnistuksen EM-kilpailujen 2022 ohjelma

Chepelare, Bulgaria

La 22.1. Sprintti
Su 23.1. Sprinttiviesti
Ma 24.1. Keskimatka
Ke 26.1. Pitkä matka
To 27.1. Viesti