Touko Seppä suunnisti sprintissä nuorten MM-hopeaa Turkissa

Nuorten MM-kilpailut käynnistyivät Turkin Kocaelissa sunnuntaina sprinttikilpailulla. Sprinttikilpailun maasto muodostui epäsäännöllisen muotoisesta katu- ja korttelialueesta, joka sijaitsi isossa rinteessä korkeuseroineen.

Miesten kilpailussa Touko Seppä suunnisti vauhdikkaasti, ja Seppä piti pitkään kilpailun kärkipaikkaa hallussaan. Lopulta vain Italian Francesco Mariani onnistui ohittamaan Sepän, ja nän suomalaiset pääsivät juhlimaan Sepän MM-hopeaa. Pronssille suunnisti Ruotsin Axel Elmblad.

Touko Seppä onnistui latautumisessaan vaativaan ja hieman jännittäväänkin kilpailuviikon avauskilpailuun.

– Pääsin kilpailua edeltävässä karanteenissa hyvään rauhalliseen fiilikseen. Päätin keskittyä vahvasti vain omaan tekemiseen, ja aiemmista kisoista oppineena aloitin kilpailun rauhallisella fiiliksellä sekä tietäen suunnistuksessa koko ajan minne pitää mennä.

Touko Sepällä oli selkeä ajatusmalli myös reitinvalintojen tekemiseen.

– Tein reitinvalintoja sillä ajatuksella, että portaita tulisi mahdollisimman vähän ylä- tai alamäkiin, ja se ajatus toimi hyvin. Fyysinen vire oli kelvollinen ja sopiva näihin korkeuseroihin. Kokonaisuutena se oli hyvä suoritus ja oikeastaan paras mahdollinen mitä tänään pystyin tekemään, iloitsi hopeamitalisti Touko Seppä.

Naisten kilpailussa mestariksi suunnisti Tanskan Malin Agervig Kristiansson, hopealle Ruotsin Hanna Lundberg ja pronssille Ranskan Cecile Calandry. Suomen Ida Haapala  suunnisti kilpailun kuudenneksi vain kymmenen sekuntia pronssimitalista jääden.

Ida Haapalan vauhti oli kilpailussa vahvaa, mutta alkumatkan virhe pudotti sijoituksia tiukassa sekuntipelissä.

– Juoksin ykköselle mennessä yksistä portaista ohi, ja siinä tuli suunnistuksessa hieman sekoilua ja pysähtelyä. Yritin tulla kuitenkin kovaa loppuun asti, vaikka alun virhe painoi hieman mielessä. Suunnistus kulki kuitenkin ensimmäisen väliajan jälkeen kärkivauhtia ja sijoituksellisesti palkintosijaan voi olla tyytyväinen, kuvaili Ida Haapala.

Seuraavina suomalaisista sijoittuivat Salla Isoherranen 20:s ja Hanne Hilo 24:s.

Tulokset – Nuorten MM-sprintti 5.9.2021, Kocaeli, Turkki

Naiset: 1) Malin Agervig Kristiansson DEN 14.57, 2) Hanna Lundberg SWE 15.02, 3) Cecile Calandry FRA 15.05, 4) Caterina Dallera ITA 15.11, 5) Hedvig Valbjorn Gydesen DEN 15.14, 6) Ida Haapala FIN 15.15, … 20) Salla Isoherranen FIN 16.03, 24) Hanne Hilo FIN 16.16, 27) Veera Laaksoviita FIN 16.26, 31) Milja Väätäjä FIN 16.35, 32) Maria Määttänen FIN 16.42

Miehet: 1) Francesco Mariani ITA 15.39, 2) Touko Seppä FIN 15.46, 3) Axel Elmblad SWE 15.52, 4) Tobias Alstad NOR 15.53, 5) Quentin Andrieux FRA 16.01, 6) Sigurd Paulsen Vie NOR 16.03, …  35) Topias Arola FIN 17.17, 45) Aarni Ronkainen FIN 17.33, 62) Jonny Donner FIN 18.04, 68) Akseli Virtanen FIN 18.18, 70) Lauri Syrjäläinen FIN 18.19

Kilpailun kaikki tulokset ja nettisivut: http://www.jwoc2020.org/