Suunnistuksen Superviikonloppu jatkui sunnuntaina Valkeakoskella

Valkeakosken Hakan järjestämä Suunnistuksen Superviikonloppu jatkui sunnuntaina 10–14-vuotiaiden Kompassi-tapahtumalla, 16–20-vuotiaiden INOV8-liigan finaalilla ja iltapäivällä normaalilla aikuisten kansallisella kilpailulla.

14-vuotiaiden Kultakompassikilpailu käytiin yhteislähtönä. Tyttöjen sarjassa Kooveen Hanni Koski hallitsi 2km jälkeen kilpailua ja toi voiton Tampereelle. Toiseksi suunnisti OK Trianin Saana Kajander ja kolmanneksi Rasti-Nokian Iida Koskinen.

14-vuotiaiden poikien Kultakompassikilpailu oli tiukka ja voitto ratkottiin 4 sekuntin erolla. Voiton vei Espoon Suunnan Anton Kemppi. Toisesta sijasta käytiin loppukirikamppailu, jonka voitti Helsingin Suunnistajien Lauri Lakanen. Päivän kolmas oli Hiidenkiertäjien Atte Kavonius. Kompassi-tapahtuman aluekilpailun voiton vei Uusimaa.

INOV8-liigan finaali käytiin takaa-ajokilpailuna liigakilpailumenestyksen perusteella. 16-vuotiaiden tyttöjen sarjassa ensimmäisenä lähtemään päässyt Espoon Suunnan Silva Kemppi sai pidettyä kärkipaikkansa ja teki eroa vielä lisää muihin nähden. Toisena maaliin suunnisti Lapuan Virkiän Peppi Sikkilä ja kolmantena MS Parman Venla Lehtonen. Myös 16-vuotiaiden poikien sarjassa liigafinaalin voitto meni odotetusti Espoon Akilleksen Pyry Riissaselle. Hopealle tiensä suunnisti Jämsän Retki-Veikkojen Elias Ronkainen ja pronssille Lynxin Anton Packalén.

18-vuotiaiden tyttöjen INOV8-liigan finaalin voitto meni odotetusti Lynxin Salla Isoherraselle. Toiseksi suunnisti Helsingin Suunnistajien Emilia Tala ja kolmanneksi Kooveen Jenny Ojala. 18-vuotiaiden poikien sarjaa hallitsi selvällä erolla maastoon lähtenyt Jämsän Retki-Veikkojen Aarni Ronkainen. Selvän eron seuraaviin tehnyt Kuopion Suunnistajien Santeri Kirjavainen sai hopeaa ja kolmanneksi suunnisti Espoon Suunnan Topias Kemppi.

20-vuotiaiden naisten sarjassa voiton vei INOV8-liigaa johtanut Espoon Suunnan Maria Määttänen. Minuutin perään lähtenyt MS Parman Elsa Ankelon vauhti eri riittänyt Määttäsen saavuttamiseen, mutta piti kakkospaikkansa selvällä erolla kolmanneksi suunnistaneeseen Espoon Suunnan Liisa Raasakkaan. Myös 20-vuotiaiden miesten sarjassa kärki pysyi muuttumattomana. OK77:n Jonny Donner voitti odotetusti kultaa. Kouvolan Suunnistajien Akseli Virtanen säilytti kakkospaikkansa, mutta Lapuan Virkiän Olli Koivumäki pääsi selvältä takamatkalta 5 sekuntin päähän pitäen silti kolmospaikkansa.

Kilpailupäivä oli nuorisopainotteinen, mutta aikuisten kansallinen kilpailu keräsi myös suunnistajia. Yhteensä sunnuntaipäivänä suunnisti yli 800 kilpailijaa.